Lajme

Zbardhen detaje të reja nga aksioni i Policisë ku u arrestuan 25 persona

Autori: Gazeta inFokus 17:09 | 14 April 2021

Me kërkesë të Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës (PSRK), sot është zhvilluar një aksion kontrolli në disa qytete të Kosovës, ku janë arrestuar shtatë persona për vepra të ndryshme penale.

“Prokuroria Speciale njofton se shtatë (7) personat e arrestuar gjatë ditës së sotme me inicialet S.K., H.N., S.A., S.N., T.R., F.A dhe H.A, janë arrestuar pasi që të njëjtit kanë kryer veprat penale “Importi, eksporti, furnizimi, transportimi, prodhimi, këmbimi, ndërmjetësimi ose shitja e paautorizuar e armëve apo materieve plasëse” nga neni 364 paragrafi 2 lidhur me paragrafin 1 të KPRK-së, lidhur me veprën penale “Pjesëmarrja ose organizimi i grupit kriminal të organizuar” nga neni 277 paragrafi 1 të KPRK-së”, thuhet në njoftimin e prokurorisë.

Çfarë u konfiskua në operacionin e policisë ku u arrestuan 25 persona në disa qytete të Kosovës?

Gjithashtu, gjatë këtij kontrolli në lokacione të ndryshme janë gjetur dhe sekuestruar sasi e konsiderueshme e armëve dhe sendeve të ndryshme të cilat do të shërbejnë si prova materiale për prokurorinë në procedurë të mëtejme.

Aksion i madh policor: 25 të arrestuar, të përfshirë në veprimtari kriminale

“Lokacioni 1

Dy (2) telefona mobil, një (1) pushkë, shtatë (7) fishekë.

Nga Lokacioni 2 është sekuestruar një (1) telefon mobil

Lokacioni 3, janë gjetur dhe sekuestruar:

Një (1) pushkë

Një (1) revole

Një (1) kuti me mjete për pastrim të armëve, si dhe

Katër (4) shufra për pastrim

Lokacioni 4, janë gjetur dhe sekuestruar:

Katër (4) revole

Njëmijenjëqindepesëdhjetë (1.150) fishekë të kalibrave të ndryshëm

Një (1) telefon

Lokacioni 5, janë gjeture dhe sekuestruar:

Një (1) pushkë

Një revole

Njëqindedhjetë (110) fishekë

Pjesë të armëve

Dy (2) telefona

Lokacioni 6, janë gjeture dhe sekuestruar sendet si në vijim:

Një (1) revole

Dyzetedy (42) fishekë

Një (1) fletore me shënime

Pajisje për pastrim të armëve dhe

Një (1) telefon

Lokacioni7, janë gjetur dhe sekuestruar:

Dy (2) pushkë gjuetie

Dy (2) fishekë

Dy (2) leje për armë dhe

Një (1) telefon

Ndërkaq, nga lokacioni 8 është gjetur dhe sekuestruar një (1) telefon”.

Gjithashtu, Prokuroria Speciale njofton se brenda afateve ligjore do të bëjë kërkesë për caktimin e paraburgimit kundër personave të arrestuar.

Të tjera