Rajoni dhe Bota

Xinjiang-u , rritje të tregtisë së jashtme në janar-korrik

Autori: Gazeta inFokus 10:33 | 28 August 2021

Tregtia e jashtme në Rajonin Autonom Xinjiang-Ujgur të Kinës u rrit në shtatë muajt e parë të këtij viti 14 për qind, ose rreth 13 miliardë dollarë amerikanë, duke arritur vlerën e 84 miliardë juanëve.

Të dhënat nga doganat vendore tregojnë se vëllimi i eksportit të Xinjiang-ut pati një rritje të madhe vjetore me 33.2 për qind, duke arritur në rreth 65 miliardë juanë gjatë kësaj periudhe.

Që nga marsi, vëllimi i tregtisë së jashtme të Xinjiang-ut ka shënuar rritje çdo muaj, duke arritur një nivel të ri në korrik.

Xinjiang-u ka pasur një rritje të vëllimit të tregtisë me Kirgizistanin 98 për qind, ndërsa me Bashkimin Evropian afro 77 për qind.

Të tjera