Lajme

Xhaketa e famshme e Walker,Pjesë e muzeut të Kosovës

Autori: Gazeta inFokus 13:03 | 15 January 2020

Ish-shefi i misionit të OSBE-së, William Walker, ishte zyrtari i parë që i kishte verifikuar viktimat e Reçakut më 15 janar të vitit 1999.

Ai atëbotë kishte deklaruar se krimi i kryer nga forcat serbe mbi gratë, fëmijët, pleqtë e burrat e fshatit, është tragjedi e madhe dhe se të vrarët, nuk kanë merituar të vdesin kështu.

“Duket se njerëzit pa kurrfarë vlere për jetët e njerëzve kanë vrarë këta njerëz, që mua me duken si bujq, si punëtorë, si fshatarë, që definitivisht nuk kanë merituar të vdesin kështu”, ishte shprehur Woker.

Ai gjatë asaj kohe kishte veshur një xhaketë ngjyrë të kaltër. E njejta, sot gjendet në Muzeun e Kosovës si shenjë nderi ndaj tij.

Ndryshe Walker është duke qëndruar sot në Kosovë, në kujtim të masakrës që kishte ndodh 21 vjet më parë.

Të tjera