Fokus

Xhafer Tahiri nuk brengoset për të moshuarit e Vushtrrisë

Autori: Anita Krasniqi 11:11 | 08 August 2019

Të moshuarit në Vushtrri nuk kanë ku të rrijnë përveç lokaleve të kafes dhe çajtoreve.

Kyetari i Komunës së Vushtrrisë, Xhafer Tahiri në zgjedhjet e fundit lokale 2017 pati premtuar se do të ndërtoi një qendër për qëndrim ditor për të moshuarit.

Por ky premtim është lënë në harresë, shkruan Gazeta inFokus.

Në bazë të Institutit GAP, Tahiri as që ka filluar punën për përmbushjen e këtij premtimi.

Por për kryetarin e Vushtrrisë nuk po shihen rrezik as qentë endacakë në rrugë.

As problemi i qeënve endacak nuk është zgjidhur ende, edhe pse ishte premtuar në zgjedhje.

Gjithashtu, në Vushtrri ende nuk kanë filluar punimet për ndërtimin e zonës së Qendrës Historike, që ishte premtuar të finalizohet brenda 24 muajve.

Xhafer Tahiri ka përmbushur 13 premtime të dhëna në zgjedhjet e fundit lokale të vitit 2017, prej gjithsej 28, shkruan InFokus.

Ndërsa, ndërtimi i nëntë (9) terreneve sportive, 3 terrene në qytet dhe 6 në fshatra dhe vendosja e kamerave të sigurisë në qytet janë dy premtime gjysmë të përmbushura.

Sipas GAP, Tahiri ka filluar punën për dhjetë premtimet e bëra e tri të tjera ende nuk kanë filluar.

Instituti GAP ka publikuar në platformën elektronike “Letërnjoftimi i Komunave” progresin e kryetarëve të komunave në përmbushjen e premtimeve të dhëna në zgjedhjet e fundit lokale të vitit 2017. Platforma është rifreskuar me të dhëna për gjashtë mujorin e parë 2019./Gazeta inFokus/

Të tjera