Lajme

Vuçiq: Pjesëmarrësit e takimit të Kranjit, “hipokritë”

Autori: Gazeta inFokus 13:14 | 18 May 2021

Presidenti i Serbisë Aleksandar Vuçiq ka thënë për gazetarët serbë se në Kranj është diskutuar për kufijtë u ku ka folur për “hipokrizinë” në të cilën, siç thotë, “ata që ndryshuan kufijtë flasin kundër ndryshimeve të kufijve, ose ata edhe vetë thonë haptas se kanë përfituar nga ndryshimet e kufijve”.

Sipas tij, ajo për të cilën ai personalisht ka insistuar ishte të futet një fjali në lidhje me Kombet e Bashkuara dhe për kufijtë të njohur nga KB ose nga ndonjë organ i KB, gjë që nuk u pranua nga “shumica e anëtarëve të pranishëm”.

Dhe, siç vlerëson ai, kjo është për shkak se “kjo nuk u kuptua nga të pranishmit sepse ata mendojnë se janë shumë më të rëndësishëm se KB”.

“Çfarë kërkojnë atje ndonjë Kinë apo Rusi, këto janë vende të parëndësishme në raport me disa që ishin të pranishëm atje, kështu që nuk ishte e mundur të arrihej një marrëveshje për diçka të tillë”, është përpjekur të ironizojë Vuçiq.

Të tjera