Lajme

Vetëvendosje abstenon, nuk voton Rezolutën që do të ndihmonte policët

Autori: Gazeta inFokus 12:21 | 05 October 2023

Lëvizja Vetëvendosje nuk ka votuar Rezolutën që do të fuqizonte Policinë e Kosovës. Kërkesa ka qenë e Partisë Demokratike. Shefja e Grupit, Mimoza Kusari Lila, ka kërkuar fillimisht diskutime mes partive, gjë që u kundërshtua nga LDK, PDK, AAK.

89 deputetë morën pjesë, 36 votuan, kundër asnjë, abstenim 52. Kësisoj, nuk u ndryshua rendi i ditës.

Shefi i Grupit Parlamentar të Partisë Demokratike, Abelard Tahiri, ka bërë thirrje të ndryshohet pika e sotme e rendit të ditës dhe të votohet për Rezolutën për ndihmë të Policisë së Kosovës, shkruan Reporteri.net.

-Advertisement-

Tahiri tha se kjo Rezolutë përmban tri pika jashtëzakonisht të rëndësishme përmes të cilave Kuvendi i Kosovës dhe Qeveria hyjnë në një agjendë mbështetëse për Policinë e Kosovës.

“Në emër të Grupit Parlamentar të PDK-së, ju propozoj që ta plotësojmë ndryshojmë rendin e ditës së kësaj seance. Ashtu sic ishim unikë para një jave, të jemi unik që pjesë e rendit të ditës së kësaj seance të jetë një rezolutë me të cilën do ta mbështesim Policinë e Republikës së Kosovës. Kjo Rezolutë përmbanë tri pika jashtëzakonisht të rëndësishme përmes të cilave Kuvendi i Kosovës dhe Qeveria hyjnë në një agjendë mbështetëse për Policinë e Kosovës. Me anë të kësaj rezolute, ne propozojmë që 15 ditë nga miratimi i saj të ndahen mjetet për shtesat e rrezikshmërisë për Policinë e Kosovës. Po ashtu, brenda 60 ditëve të miratohet Projektligji për pensionim të parakohshëm të zyrtarëve policorë, kurse nga 1 janari 2024 të mbulohet pagesa e sigurimit shëndetësor për zyrtarët policorë”, ka thënë Tahiri.

Shefja e Grupit Parlamentar të Lëvizjes Vetëvendosje, Mimoza Kusari Lila, ka thënë se partia e mbështet kërkesën, por ka kërkuar fillimisht konsultime mes shefave të Grupeve Parlamentare.

“Ajo që ne kërkojmë bashkërisht, është të ulemi dhe të kemi konsultim të detajuar. Të mos vendoset menjëherë si pikë e ditës, por të diskutojmë fillimisht. Jemi të gatshëm për çdo proces, por para se të fillojmë me një debat, që besoj se nuk kemi dallime, të kemi konsultimet tona dhe të dalim bashkërisht dhe të kemi mbështetjen e njëjtë për policinë”, tha ajo.

Shefi i Grupit Parlamentar të Lidhjes Demokratike, Arben Gashi, ka thënë se propozimi duhet votuar menjëherë, ndërsa ka kritikuar Kusari – Lilën.

“Propozimi ishte konkret znj.Lila. Nuk e di çfarë nuk keni të qartë. U diskutua edhe në Kryesi të Kuvendit dhe ne besojmë se i plotëson kushtet për ta votuar. LDK-ja vlerëson se ky propozim i plotëson kushtet të futet në rend të ditës”, tha ai.

Shefi i Grupit Parlamentar të Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Besnik Tahiri, po ashtu e ka mbështetur.

“AAK e mbështet këtë kërkesë të PDK-së. Është kërkesë e drejtë, legjitime, dhe detyron Kuvendin e Kosovës t’i lërë pallavrat e diskutimet, por të merr vendime konkrete. Ne si GP kemi mbledhur 41 nënshkrime dhe i kemi gati për një temë tjetër që lidhet me koeficientin për policinë”, tha Tahiri.

Subscribe në YouTube: GAZETA INFOKUSI
BKT Kosova dhe Komiteti Olimpik i Kosovës nënshkruajnë vazhdimin e marrëveshjes së sponsorizimit për periudhë 10-vjeçare

Të tjera