Fokus

“Ushtria” e Ramush Haradinajt

Autori: Zekirja Shabani 17:54 | 04 April 2019

Qeveria e Kosovës, nën udhëheqjen e Ramush Haradinajt do të mbahet mend për numrin më të madh të zëvendësministrave, këshilltarëve, shoferëve e asistentëve.

Vetëm për pagat e të gjithë këtyre shpenzohem miliona euro në muaj nga buxheti i shtetit.

Gazeta inFokus, ka siguruar listën e plotë të të punësuarve në kabinetet e disa ministrive, duke filluar nga Zyra e Kryeministrit Haradinaj, dhe do të publikoi me emër dhe mbiemër të gjithë të punësuarit bashkë me pagat që ata do të marrin me ligjin e ri të pagave.

Këto të dhëna dëshmojnë se Kryeministrin Haradinaj e këshillojnë 19 këshilltarë, ndërsa për sigurinë e tij kujdesen pesë zyrtarë të sigurimit.

Në vazhdim janë listuar i gjithë stafi politik i kabinetit të Kryeministrit Haradinaj. Gazeta inFokus sqaron se pagat janë të kalkuluar bazuar në ligjin e ri të pagave për një pjesë të stafit, koficientët e të cilëve janë definuar me ligj. Ndërkaq, për një pjesë tjetër koeficienti i të cilëve nuk përkon me pozitën që mbajnë gazeta inFokus nuk ka kalkuluar pagat.

Kjo është “ushtria” politike e kryeministrit:

Ramush Haradinaj, Kryeministër – paga 2,151 euro

Avni Arifi, shef i stafit të kryeministrit – paga 1,852

Gani Demaj, shefi i kabinetit të kryeministrit -paga 1,493 euro

Selim Selimi, zëvendës shef i stafit

 

 

Alban Dermaku, këshilltar politik – 1,195 euro

Djellëza Hoti,- këshilltare politike – 1,195 euro

Meliza Haradinaj Stublla, këshilltare politike – 1,195 euro

Jahja Lluka, këshilltar politik – 1,195 euro

Albena Reshitaj, këshilltare politike – 1,195 euro

Erolld Belegu, këshilltar politik – 1,195 euro

Haki Shatri, këshilltar politik – 1,195 euro

Hysen Gashi, këshilltar politik – 1,195 euro

Halil Matoshi, këshilltar politik – 1,195 euro

Donjeta Gashi, këshilltare politike – 1,195 euro

Stafi Mbështetës

Labinot Smajlaj, shef i Protokollit të Kryeministrit-

Serbeze Osmani, zyrtare e lartë Administrative –

Diana Rugova, zyrtare e lartë për protokoll –

Djellzë Maliqi, zyrtare e protokollit –

Leutrim Likaj, fotograf i kryeministrit –

Arif Ahmetxhekaj, shef i njësisë për siguri të kryeministrit –

Blerim Bajramaj, zyrtar i sigurimit, shofer i kryeministrit –

Fatmir Pajaziti, zyrtar i sigurimit, shofer i kryeministrit –

Sokol Myrtaj, zyrtar i sigurimit, shofer i kryeministrit –

Epikad Rexhepi, zyrtar i sigurimit, shofer i kryeministrit –

Përfaqësuesit e minoriteteve

Merdjan Osmani

Arben Shabani

Srdjan Jovanovic

Isa Osmani

Këshilltarë të jashtëm

Gazmend Abrashi

Luan Jaha

Ramë Likaj

Besim Malsori

Bajram Mulaj

Skender Xhakaliu

Sokol Zogaj

Ibrahim Pozhari

Lulzim Kabashi

Të tjera