Lajme

Uran Ismaili nënshkruan zotimet për Gollakun: Do të kryhen për 2 vjet

Autori: Gazeta inFokus 16:20 | 03 October 2021

Kandidati për Kryetar të ardhshëm të Prishtinës, Uran Ismaili ka vazhduar me nënshkrimin e zotimeve të tij konkrete nëpër lagjet dhe fshatrat e Prishtinës.

Sot, në Koliq, ai ka nënshkruar punët që do t’i kryej në 2 vitet e para të qeverisjes për tërë Gollakun.

Ismaili ka thënë se disa prej problemeve të fshatrave të Gollakut i kanë identifiku, prandaj edhe sot i kanë prezantu zgjidhjet për problemet më të rëndësishme të kësaj zone tejet të rëndësishme për Prishtinën.

“Të gjitha problemet e përditshme të cilat ua bëjnë jetën e vështirë kanë zgjidhje dhe ato zgjidhje munden me u bë brenda 2 viteve të para të mandatit tim si Kryetar i Prishtinës.” , ka thënë Ismaili.

Në fund, Ismaili bëri edhe zotimin konkret.

“Zotohem se deri në Dhjetor 2024 bashkë do t’i ndreqim këto probleme:

• Rregullim i shtratit të lumit që rrjedhë përgjatë fshatrave Grashticë, Makoc, Siqevë, Sharban, Llukar dhe ndërtimi i shëtitores pranë tij

• Pastërti të plotë në çdo fshat

• Zgjerim dhe asfaltim i rrugës nga Bunari i Hajratit që lidhë fshatrat e Gollakut

• Rregullim i kanalizimit të fshatrave Grashticë, Makofc, Llukar, Siqevë deri në hyrje të Prishtinës

• Shtim i linjave plotësuese për transport urban falas për të gjitha fshatrat

• Largim i problemit të qenve endacakë

• Ndriçim efiçient në çdo fshat

• Rregullim i qendrave kulturore si dhe hapësira sportive nëpër fshatëra

• Shtim dhe trajtim i hapësirave publike në çdo fshat dhe lidhja ndërmjet tyre

• Rregullim i trotuareve në të gjitha fshatrat

• Rindërtim i Shtëpisë së Kulturës dhe Bibliotekës në Llukar

• Shtim i shtigjeve të biçikletave që ndërlidhin fshatërat

• Rregullim dhe mirëmbajtje të memorialeve të dëshmorëve nëpër zona të ndryshme të Gollakut

• Ndërtimi i ambulantës në Siqevë

• Funksionalizim i ambulantës në Koliq

• Rregullim i stacioneve të autobusëve në të gjitha fshatrat

• Shtimi i pikave grumbulluese të mbeturinave dhe shportave të rrugës

• Shtimi i sigurisë për nxënësit nëpër vendkalime pranë shkollave

• Investime në bujqësi e agroturizëm – rritje të granteve dhe subvencioneve.”, përfundoi ai.

Të tjera