Fun & Video

Ura Hong-Kong – Zhuhai – Makao, një nga 7 mrekullitë e reja të botës

Autori: Gazeta inFokus 11:19 | 21 October 2020

Superprojekti i parë në botë që përfshin urën, tunelin dhe ishujt artificialë, ura Hong-Kong – Zhuhai – Makao, me gjatësi 55 km, është jo vetëm ura më e gjatë detare në botë, por ka edhe tunelin më të gjatë nënujor me gjatësi 5664 metra.

Gazeta britanike “The Guardian” e ka vlerësuar këtë urë si një nga shtatë mrekullitë e reja të botës!

Të tjera