Lajme

Universum me panairin më të madh të organizuar ndonjëherë në Kosovë, me 60 përfaqësues të 30 universiteteve të Evropës

Autori: Gazeta inFokus 14:36 | 11 May 2022

Studentë të dashur, ëndrra juaj për pjesëmarrje në panairin më të madh të organizuar ndonjëherë në Kosovë, mund të bëhet realitet nesër.

Kolegji Universum, për herë të parë bashkon në Prishtinë 60 përfaqësues nga 30 universitetet më të mëdha në Evropë.

Ngjarja zhvillohet të enjten në Kampusin e Kolegjit Universum (12 maj, të enjten).

Një mundësi goxha e mirë që studentët e këtij universiteti dhe jo vetëm të krijojnë kontakte e të mësojnë më shumë rreth proceseve që mundëson ky universitet për studime jashtë Kosovës, duke bashkëpunuar me universitet më të mëdha në Evropë dhe jo vetëm.

Studentët e këtij kolegji kanë mundësinë e studimit jashtë Kosovës ne 115 universitete të Evropës.

Në njoftimin e këtij kolegji thuhet se pjesëmarrës në këtë panair do të jenë:

“50 biznese dhe organizata; -60 përfaqësues nga 30 universitete, 18 shtete të ndryshme të Evropës; -10 Ambasada të huaja. *Do të keni mundësinë të takoheni dhe të flisni për mundësi të ndryshme punësimi apo punë praktike me përfaqësues të 50 bizneseve, organizatave të ndryshme. *Do të mësoni për mundësitë e studimeve jashtë vendit në 115 universitete në 26 shtete të Evropës. Mbi 30 universitete partnere nga 17 shtete te Evropës do te jene te pranishme” thuhet në njoftimin e Kolegjit Universum për panairin.

Universitetet Partnere të Kolegjit Universum të cilat do të marrin pjesë në Panair:

University of Valladolid, Spain

Wrocław University of Science and Technology, Poland

University of Minho, Portugal

Óbuda University, Hunagry

Academy of Social and Media Culture in Toruń, Poland

Mykolas Romeris University, Lithuania

Universidade da Coruña, Spain

Collegium Civitas, Poland

St. Cyril and St. Methodius University of Veliko Tarnovo, Bulgaria

University of Algarve, Portugal

Nigde Omer Halisdemir University, Turkey

Polytechnic Institute of Tomar, Portugal

Hellenic Mediterrian University, Crete, Greece

Latvian Academy of Culture, Latvia

Kaunas University of Applied Sciences, Lithuania

Philipps-Universität Marburg, Germany

Instituto Politécnico de Santarém, Portugal

Pavol Jozef Šafárik University in Košice, Slovakia

Thomas More University of Applied Science, Belgium

Turiba University, Latvia

Muş Alparslan University, Turkey

University of Economy and Innovation in Lublin, Poland

Savonia University of Applied Sciences, Finland

Recep Tayyip Erdogan University, Turkey. /Gazeta Infokus/

Për më shumë vizitoni detajet për eventin në faqen e Universum.

Të tjera