Lajme

Universiteti #1 në SHBA për inovacion vjen në Kosovë?

Autori: Gazeta inFokus 16:07 | 11 April 2023

Një zhvillim i jashtëzakonshëm për sektorin e edukimit në Kosovë ka ndodhur në ditët e fundit.

Nga 30 marsi, Kolegji Universum, tashmë i njohur si UNI – Universum International College është partner dhe powered by Arizona State University, që është universiteti shtetëror më i madh në SHBA, por edhe i shpalluri si më inovativi.

Në fakt, ASU është e njohur dhe e rankuar shumë mirë për disa fusha, duke përfshirë por duke mos u kufizuar në:

Nr. #1 në SHBA për Inovacionin, përpara MIT dhe Stanford – sipas US Neës & Ëorld Report, 8 vite 2016 – 2023;
Universiteti publik # 1 dhe në Top 5 më të mirë të universiteteve në SHBA të zgjedhur nga studentët ndërkombëtarë – Instituti i Arsimit Ndërkombëtar, 2021
#6 në SHBA për buxhetin e përdorur për hulumtime – Sondazhi i Fondacionit Kombëtar të Shkencës HERD, 2021;
Top 10 në botë për përsosmëri në lidhjet punëdhënës-student sipas Renditjes së Universitetit Botëror të QS 2022 (Arsim, Përsosmëri).

Të gjitha këto e bëjnë UNI-n tashmë universitetin më atraktiv në rajonin e Ballkanit dhe mundësitë për të studiuar në një ambient të tillë janë të jashtëzakonshmë për secilin student aktual dhe potencial.

Kjo është një mundësi e rrallë për një vend të vogël siç është Kosova, andaj është edhe një mundësi që nuk duhet humbur.

Për më shumë informata rreth nesh kontakto +383 44 144 062, [email protected] ose ndiqni Uni-Universum International College facebook & instagram.Anëtarësohu në grupin e Infokus në Viber: GAZETA INFOKUS – VIBER – ANTARËSOHU

Dhe në grupin e Infokus në Facebook: GAZETA INFOKUS – FACEBOOK – ANTARËSOHU

Stone Castle Vineyards & Winery Fituese e çmimeve të shumta në USA Spirits & Wine Ratings 2023

Të tjera