Lajme

Universiteti #1 në SHBA për impakt global vjen në Kosovë?

Autori: Gazeta inFokus 13:56 | 15 April 2023

Arizona State University – ASU, Universiteti shtetëror më i madh në SHBA, Universiteti #1 në SHBA për impakt global dhe Universiteti më inovativ në SHBA vjen në Kosovë.

Me anë të një partneriteti me Kolegjin Universum, tashmë i njohur si UNI – Universum International College, studentët kosovarë do të kenë nga Kosova qasje në ASU.

Kjo përbën padyshim zhvillimin më të madh për sektorin e edukimit në Kosovë sa i përket ndërkombëtarizimit.

ASU është një universitet që i jep shumë rëndësi inovacionit, hulumtimeve, por sidomos qasjes në studime për të gjithë.

Kjo dëshmohet edhe me numrin e studentëve, ku momentalisht numëron rreth 150,000 studentë aktual e aktiv që i ndjekin studimet aty.

Studentët nga Kosova por edhe i gjithë rajoni do të kenë përfitime të panumërta nga kjo mundësi, duke nisur me qasjen në universitetin më inovativ në SHBA, qasje në kurrikulë, resurse dhe hulumtime të ASU-së, mundësi për diplomë të dyfishtë etj.

Nga 30 marsi, dita kur u mbajt eventi i njoftimit për këtë partneritet, skena e arsimit në Kosovë ka ndryshuar përgjithmonë.

Në këtë event, përveç tjerash, kanë folur edhe Z. Jeffrey M. Hovenier, ambasador i SHBA në Kosovë, Presidentja e Kosovës, znj. Vjosa Osmani, Presidenti i UNI-t, z. Alejtin Berisha, z. Chris Hoëard, zv. President Ekzekutiv dhe Shef i Operacioneve në ASU, Rick Shangraë, President i Cintana Education dhe Dr. Shqipe Gërguri Rashiti, rektore e UNI.

Për më shumë informata rreth nesh kontakto +383 44 144 062, [email protected] ose ndiqni Uni-Universum International College facebook & instagram.Anëtarësohu në grupin e Infokus në Viber: GAZETA INFOKUS – VIBER – ANTARËSOHU

Dhe në grupin e Infokus në Facebook: GAZETA INFOKUS – FACEBOOK – ANTARËSOHU

UNI-Universum International College ofron qasje në arsim global për studentët kosovar

Të tjera