Lifestyle

Thahen kanalet e qytetit romantik të Venecias (FOTO)

Autori: Gazeta inFokus 10:40 | 14 January 2020

Pasojat e luhatjes së motit po ndjehen shumë në atë që njihet si qyteti më romantik, ai i Venecias.

Vetëm para dy muajsh, Venecia pësoi një dëm prej 1 miliard dollarësh për shkak se dy të tretat e qytetit ishin nën ujë.

Mirëpo, tani Veneica po vuan tharjen e kanaleve. Për këtë arsye, është vështirësuar lëvizja sidomos në zonat San Polo e Santa Croce të Venecias duke detyruar mbylljen e kanaleve të brendshme lidhëse të qytetit.

Sipas të dhënave, niveli i ujit tashmë është ulur nën 50 centimetra nën nivelin e detit duke bërë që barkat turistike dhe ato që shërbejnë si trnasport publik të mos lëvizin.

Të tjera