Lifestyle

Teknika që do t’ju çlirojë menjëherë nga stresi, sekreti qëndron te ju

Autori: Gazeta inFokus 14:44 | 27 April 2022

Miliona njerëz në mbarë botën vuajnë nga çrregullimet e ankthit, të cilat ua vështirësojnë jetën. Rritja e niveleve të stresit ndikon negativisht edhe në shëndetin fizik. Megjithatë, një person mund t’ju ndihmojë të lehtësoni stresin dhe ankthin, dhe ai jeni ju.

Ka disa teknika të zgjuara që mund t’ju ndihmojnë të shpëtoni shpejt nga stresi, por së pari le të kuptojmë se çfarë përfaqëson çdo gisht dhe kuptimin e tij sipas metodës së lashtë japoneze.

Gishti i madh: Kjo është ajo që ju ndihmon të largoni ankthin dhe shqetësimet e shumta.
Gishti tregues: Përfaqëson frikën tuaj.
Gishti i mesëm: Zemërimi dhe hidhërimi mund të luftohen përmes këtij gishti.
Gishti i shtëpisë: Mund të largoni melankolinë dhe depresionin.
Gishti i vogël: Këtu qëndron vetëvlerësimi, i cili ju ofron optimizëm në jetë.

Shtrëngoni çdo gisht me grusht

Hapi i parë është të kapni çdo gisht me dorën e kundërt dhe ta mbani fort në grusht. Filloni me gishtin e madh dhe përsërisni me çdo gisht. Ju duhet të mbani çdo gisht për 1-2 minuta. Pas një kohe do të filloni të ndjeni pulsin dhe më pas do të kuptoni që teknika funksionon vërtet. Këtë ushtrim mund ta përsërisni çdo ditë dhe mund të vini re se sa më mirë përballeni me stresin dhe ankthin në jetën tuaj të përditshme.

Shtypni mesin e pëllëmbës

Ju mund të kombinoni ushtrimin e gishtave të përmendur më sipër me këtë metodë presioni. Thjesht ushtroni presion të lehtë në mes të pëllëmbës me gishtin e madh të kundërt për të paktën 1 minutë. Ju gjithashtu mund ta masazhoni këtë pikë në drejtim të kundërt të akrepave të orës dhe mund të vëreni se rrahjet e zemrës suaj bien.

Praktikoni vëmendjen

Ndërgjegjësimi është një praktikë në të cilën ne përqendrohemi plotësisht në mendimet dhe ndjenjat tona. Dhe ka mënyra se si mund ta bëni këtë duke marrë frymë: Së pari, ju duhet të gjeni një kohë dhe vend ku mund të qëndroni të qetë dhe të përqendroheni në mendjen tuaj të brendshme.

Përqendrohuni në frymëmarrjen tuaj duke vënë re lëvizjen e barkut ndërsa thithni dhe nxirrni frymë. Mundohuni të qëndroni në gjendje të qetë për të paktën 5 minuta dhe mos lejoni që mendime të tjera të hyjnë në mendjen tuaj. Ju duhet të përqendroheni vetëm në frymëmarrjen tuaj.

Të tjera

rel="nofollow"