Lajme

Sot fiillon vaksinimi edhe në Pejë, këta mjekë do të vaksinohen

Autori: Gazeta inFokus 08:35 | 02 April 2021

Spitali i Përgjithshëm i Pejës ka njoftuar se sot vaksinimi me vaksinën e AstraZenecas do të fillojë edhe në këtë komunë.

E, të parët që do të vaksinohen janë personeli shëndetësor i Spitalit të Përgjithshëm, duke përfshirë personelin e reparteve të Infektives, Pulomologjisë, Internos, Emergjencës dhe Anastezionit për të vazhduar me repartet tjera në ditët tjera, përcjell Front Online.

Si pasojë e përballjes më Covid-19 deri më tani në Pejë janë infektuar 196 anëtarë të personelit të Spitalit të Përgjithshëm në Pejë dhe atë 46 mjek specialist, 109 infermierë dhe 41 nga stafi administrative dhe teknik. Fatkeqësisht dy nga të infektuarit një mjek dhe një infermiere nuk e kanë fituar betejën me Covid dhe kanë humbur jetën.

Njoftimi i plotë:

Sot fillon vaksinimi kundër Covid-19 për Personelin e Spitalit të Përgjithshëm në Pejë

Duke qenë prioritet pasi që përballemi direk me të sëmurë nga Covid-19, sot fillon vaksinimi edhe i Personelit të Spitalit të Përgjithshëm në Pejë.

Në ditën e parë do të vaksinohen personeli i reparteve të Infektives, Pulomologjisë, Internos, Emergjencës dhe Anastezionit për të vazhduar me repartet tjera në ditët tjera.

Deri më tani si pasojë e përballjes direkt me Covid-19 janë të infektuar 196 anëtarë të personelit të Spitalit të Përgjithshëm në Pejë dhe atë 46 mjek specialist, 109 infermierë dhe 41 nga stafi administrative dhe teknik. Fatkeqësisht dy nga të infektuarit një mjek dhe një infermiere nuk e kanë fituar betejën me Covid dhe kanë humbur jetën.

Personeli i Spitalit të Përgjithshëm në Pejë është falënderues për prioritetin e ofruar për vaksinim dhe kjo do të shërbejë si motiv shtesë në përballje me Covid-19.

Të tjera