Shëndetësi

Simptoma të çuditshme që mund të tregojnë mungesë hekuri

Autori: Gazeta inFokus 07:07 | 29 February 2024

Mungesa e hekurit mund të çojë në probleme të ndryshme shëndetësore. Simptomat më të shpeshta janë lodhja dhe ndryshimet e lëkurës, por ka edhe të pazakonta.

Dëshirat e pazakonta për gjëra të tjera përveç ushqimit

Shkencëtarët janë ende duke u përpjekur të kuptojnë pse njerëzit me mungesë hekuri shpesh dëshirojnë gjëra që nuk do t’i hanin normalisht: papastërti, argjilë, niseshte misri, mbetje të bojërave, karton dhe pajisje pastrimi.

-Advertisement-

Thonjtë mund të tregojnë shumë për shëndetin tuaj. Thonjtë e dobët dhe të brishtë ose thonjtë me gropa të pashpjegueshme mund të tregojnë një problem hekuri. Duke qenë se këto simptoma mund të jenë shkak i ndonjë problemi tjetër shëndetësor, do të ishte mirë që të bëni një analizë gjaku.

Buzë të thata dhe të plasaritura

Njerëzit me mungesë hekuri mund të vuajnë nga plasaritjet e qosheve të buzëve, gjë që mund të vështirësojë komunikimin e përditshëm dhe ushqimin.

Një tjetër simptomë më pak e dukshme e mungesës së hekurit është një gjuhë e fryrë dhe e ndjeshme. Ënjtja e gjuhës mund të shkaktojë probleme me përtypjen, gëlltitjen ose të folurit.

Subscribe në YouTube: GAZETA INFOKUSI

Të tjera