Lifestyle

Si i mbani këmbët kur jeni ulur? Pozicioni tregon shumë për personalitetin tuaj

Autori: Gazeta inFokus 14:41 | 06 December 2019

Gjuha e trupit, shpesh flet më shumë se sa ajo e fjalëve. Gjestikulacionet tona janë një mjet tepër i rëndësishëm kur bëhet fjalë për krijimin e marrëdhënieve, sepse shumica e emocioneve shprehet në gjuhën jo-verbale.

Pra, kur jemi në kontakt me njerëzit e tjerë, themi shumë më tepër me gjeste sesa mund të themi me fjalët tona. Kjo nuk është ajo që themi saktësisht, por si ndjehemi kur e themi. Mund të jetë e vështirë të flasim për ndjenjat tona, kjo është arsyeja pse ne shpesh komunikojmë emocionet tona përmes gjuhës së trupit.

Pozicioni si qëndroni kur jeni ulur tregon shumë për personalitetin tuaj, diçka që ne do ta sqarojmë më poshtë.

Pozicioni A

Njerëzit që ulen në këtë mënyrë janë shumë krijues dhe tepër karizmatikë. Ata janë spontan dhe nuk mendojnë shumë për vendimet që marrin. Kjo mund të shkaktojë disa probleme herë pas here, por tërheqja e tyre natyrore do t’i ndihmojë ata të dalin nga një situatë e vështirë. Këta njerëz e shohin jetën si një aventurë dhe janë të hapur për përvoja të reja. Ata janë gjithashtu shumë të njohur dhe i bëjnë miqtë e rinj lehtësisht, edhe nëse shumë nga këto marrëdhënie janë të përkohshme.

Pozicioni B

Njerëzit që ulen në këtë pozicion janë ëndërrimtarë të vërtetë. Ata kanë një imagjinatë të pasur dhe mund të humbasin plotësisht veten në një ditë. Ata janë shumë empatikë dhe lehtë mund të lidhen me njerëzit e tjerë, por ndonjëherë, për këtë arsye, ata zënë vendin e dytë. Ata janë dëgjues të shkëlqyeshëm dhe janë në kontakt të fortë me ndjenjat e tyre.

Pozicioni C

Këta janë njerëz të çrregulluar që kanë shumë probleme. Mendja e tyre është gjithmonë aktive dhe ata shpesh flasin para se të mendojnë. Ata mërziten lehtë dhe kanë një memorie të shkurtër. Ato dalin më shumë nga një situatë stimuluese. Edhe në marrëdhënie ata shpejt mund të bëhen të interesuar dhe kanë nevojë që dikush t’i bëjë rezistencë.

Pozicioni D

Këto janë shpesh individë shumë inteligjentë dhe mendimtarë racionalë. Ata janë të përpiktë dhe të rregullt. Shtëpitë e tyre shpesh janë krejtësisht të pastra dhe të rregullta, dhe gjithçka është në vend. Ata janë pak të rezervuar dhe nuk zbulojnë menjëherë gjithçka për veten e tyre. Megjithatë, ata janë shumë të sinqertë dhe nuk u pëlqen thashethemi. Janë natyra të qeta në çdo situatë dhe nuk dorëzohen lehtë për objektivin e tyre.

Pozicioni E

Këta njerëz janë shumë të orientuar drejt objektivit final dhe i japin shumë rëndësi karrierës së tyre. Ata i kushtojnë rëndësi të madhe qëllimeve ambicioze që i shqetësojnë dhe nuk janë të kënaqur me pak. Në nivelin personal, atyre gjithashtu u pëlqen të vendosin synime, për shembull kur shëndeti dhe dashuria hyjnë në lojë. Ata janë perfeksionistë për gjithçka, përfshirë pamjen e tyre. Nganjëherë, kjo e bën atë të humbasë atë që ka tashmë, sepse dëshirojnë gjithmonë diçka më shumë.

Të tjera