Lifestyle

Shumë arsye pse seksi pas të 50-tave është fantastik!

Autori: Gazeta inFokus 14:12 | 27 April 2021

Ndryshe nga si mund të mendohet, seksi pas të 50-tave është më i mirë se çdo moshë tjetër. Dhe për këtë ka një sërë arsyesh.

Nuk ju shqetësojnë menstruacionet!

Nga mosha 40 deri në 50 vjeç, ende je në ankth se mund të mbetesh shtatzënë. Pas të 50-tave, ky shqetësim zhduket.

Pas të 50-ve, fëmijët tuaj nuk ka të ngjarë të hyjnë në dhomën tuaj krejt pa pritur ose t’ju zgjojnë në mes të natës. Fëmijët janë më të pavarur dhe çifti ka më shumë kohë për veten dhe marrëdhëniet e tyre në këtë moshë.

Tani është koha për të korrur përfitimet e vërteta të viteve të gjata të punës. Ju mund të bëni seks kudo që dëshironi në shtëpinë tuaj të paguar dhe mund ta bëni me të brendshme të kushtueshme, tërheqëse, nëse dëshironi. Ju keni punuar shumë, tani është koha për të shpenzuar pak për dashurinë.

Është e vërtetë që ndryshimet hormonale të moshës së mesme mund të çojnë në thatësi të vaginës. Por kjo mund të jetë një justifikim për të eksperimentuar dhe zbuluar përvoja të reja, më të këndshme.

“Thatësia e vagjinës pas menopauzës mund ta inkurajojë gruan të eksperimentojë me lubrifikantë vaginalë të krijuar për të nxitur zgjerimin e enëve të gjakut dhe kështu të rrisin kënaqësinë”, thotë Dr. Richards.

Karriera juaj është e qëndrueshme

Sigurisht, akoma mund të stresoheni. Por në këtë moshë, nuk do të ndiheni aq të stresuar nga puna juaj sa keni qenë në vitet 20, 30 ose 40. Burimi: Health/L.F-dritare.net

Të tjera