Lajme

Shtatë pacientë po trajtohen për COVID-19 në spitalet e përgjithshme

Autori: Gazeta inFokus 09:38 | 16 November 2021

Në shtatë spitalet e përgjithshme që menaxhohen nga Shërbimi Spitalor Klinik dhe Univeristar i Kosovës në trajtim spitalor nga COVID-19 janë shtatë pacientë.

Në bazë të raportit të datës 16 nëntor 2021, në tërë ShSKUK-në, në trajtim janë 38 pacientë, prej tyre 9 të konfirmuar pozitiv dhe 29 pacientë post-covid.

Me oksigjeno-terapi janë tetë pacientë, përderisa në mjekimin intensiv të Klinikës Infektive ka dy pacientë.

Numri i pacientëve me COVID-19 dhe post-covid, sipas klinkave COVID-19 dhe spitaleve të përgjithshme:

Klinika Infektive, 5 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 25 pacientë post-COVID-19

Mjekimi Intensiv në Klinikë Infektive, 2 pacientë

Spitali i Prizrenit, 1 pacient

Spital i Pejës, 3 pacientë

Spitali i Gjakovës, 1 pacient

Spitali i Ferizajt, 2 pacientë

Të tjera