Lajme

Shkolla Finlandeze lanson programin IMPACT: Tani edhe në gjuhën shqipe, me çmim të përballueshëm

Autori: Gazeta inFokus 10:33 | 07 February 2024

Sistemi #1 i edukimit në botë, i ofruar nga Shkolla Finlandeze tani do të ofrohet edhe në gjuhën shqipe, me çmim të përballueshëm për çdo familje në Kosovë, duke filluar nga 195 EUR në muaj. Mëso më shumë: https://bit.ly/4bfVpm1

Sistemi finlandez i edukimit, vlerësohet si ndër më të mirët në botë dhe zakonisht rankohet si më i miri çdo vit edhe në rankimet e PISA. Këtë model të edukimit në Kosovë e ofron Shkolla Finlandeze. Deri më sot, programet e shkollës janë ofruar vetëm në gjuhën angleze, mirëpo prej këtij viti, fëmijët do të mund të regjistrohen në Shkollën Finlandeze në Kosovë edhe në programin në gjuhën shqipe, me çmim të përballueshëm, që në baza mujore fillon prej 195 eurove.

Çka është programi IMPACT? Shkolla Finlandeze synon që përmes Programit IMPACT të sjellë praktikat më të mira të sistemit finlandez në gjuhën shqipe dhe me kosto të përballueshme shkollimi. Programi IMPACT, kombinon kurrikulën e Kosovës dhe praktikat më të mira të sistemit finlandez, për të gjithë nxënësit nga parashkollori deri në klasën e 12. Me programin IMPACT, të gjitha familjet kosovare do të kenë mundësi të pafunda të zhvillimit të tërësishëm të fëmijëve me qasje inovative të të mësuarit, praktika këto që e kanë bërë Shkollën Finlandeze, shkollën #1 në rajon.

-Advertisement-

Sistemi #1 në botën i edukimit, tani edhe në gjuhën shqipe – Në kohë kur sistemi arsimor në vend është i pazhvilluar, Shkolla Finlandeze ofron sistemin e shkollimit që vlerësohet si ndër më të mirët në botë dhe zakonisht rankohet si më i miri çdo vit edhe në rankimet e PISA.

“Përmes programit IMPACT synojmë edukimin e fëmijëve përmes praktikave më të mira finlandeze të të mësuarit. Duke gërshetuar kurrikulën e Kosovës me sistemin Nr. 1 të edukimit në botë, Shkolla Finlandeze sjell inovacion në edukim duke përgatitur nxënësit përmes teknologjisë, lojërave, arteve, dhe shkencave,” ka thënë themeluesi i Shkollës Finlandeze në Kosovë, Alejtin Berisha.

Me programin e ri Shkolla Finlandeze po iu jep qasje fëmijëve në sistemin finlandez të edukimit. Kjo mundësi siguron që çdo fëmijë të zhvillohet në një ambient ndryshe të të mësuarit. Të gjithë prindërit e interesuar për regjistrimin e fëmijëve të tyre duhet të plotësojnë formën në këtë link: https://bit.ly/4bfVpm1

Subscribe në YouTube: GAZETA INFOKUSI

Të tjera