Lifestyle

Sa kohë mund të qëndrojnë femrat pa bërë seks? Ja ç’thotë studimi

Autori: Gazeta inFokus 15:00 | 12 June 2019

Një studim i fundit, u publikuar nga “Bild”, tregon se kohë mund të qendrojnë femrat pa bërë seks.

Studimi i kryer nga revista gjermane për femra, “Petra” mori në shqyrtim 10 mijë femra të moshës 29 dhe 39 vjeç.

Në bazë të rezuktateve të publikuara, gati 58% e femrave gjermane mund të rrinë pa bërë seks gjatë gjithë jetës së tyre.

Ndërkaq, 33% prej tyre mund të rezistonin deri në dy vjet.

41% mund të rezistonin një vit dhe 27% mund të rrinin pa bërë mardhënie deri në gjashtë muaj.

Terapistja Marlene Ann Henning, u shpreh se në 3 muaj pa seks, femrat i kap një gjendje e lehtë ankthi, ndersa pas 6 muajsh mund të kenë thatësi vaginale dhe stres.

Henning vazhdon më tej duke thënë se kur femrat kalojnë një vit pa bërë seks kanë çrregullime hormonale si dhe sistem të dobët imunitar.

Të tjera