Uncategorized

“Rrethi i miqve” në hapësirë

Autori: Gazeta inFokus 14:40 | 23 March 2023

Kohët e fundit, ky mjet dialogu i inteligjencës artificiale, ChatGPT, është shumë i popullarizuar. Unë bëra shumë pyetje rreth universit e hapësirës dhe me të vërtetë ChatGPT mundi t’u përgjigjet!

A nuk do të ishte edhe më fantastike nëse mund të flasim drejtpërdrejt me astronautët? Në fakt, ka vërtet një mundësi të tillë! Qysh nga viti 2021, astronautët kinezë kanë mbajtur tre “leksione hapësinore” për nxënësit e shkollave fillore e të mesme në Pekinit, Xinjiang-ut, Sichuan-it, Hong-Kongut dhe vendeve të tjera në Kinë. Gjatë këtyre leksioneve janë zhvilluar eksperimente dhe u janë dhënë përgjigje pyetjeve në “klasën më të lartë”, 400 km larg nga Toka, duke realizuar një dialog mes qiellit dhe planetit tonë.

Ajka e ajkave e super javës sportive në Artmotion me El Clasico

Të tjera