Shëndetësi

Rozmarina ndihmon kujtesën

Autori: Gazeta inFokus 10:04 | 03 May 2017

Me fillimin e sezonit të provimeve, studiuesit e universitetit kanë sugjeruar se era e rozmarinës mund të përmirësojë kujtesën.

Një studim thotë se  nxënësit që punonin në një dhomë me aromën e rozmarinës, në formën e vajit esencial, arritën 5 deri në 7% rezultate më të mira në testet e kujtesës.

Mark Moss nga Universiteti Northumbria tha se gjetjet ishin në përputhje me testet mbi të rriturit.

Dr Moss tha se studimi mbështeti besimet tradicionale në lidhje me rozmarinën.

Ai tha se rozmarina ishte e lidhur me kujtesën për qindra vjet, shkruan BBC.

Studentët e lashtë grekë mbanin rrobat e rozmarinës në provime – dhe Ophelia, tek Hamleti i Shekspirit, thotë: “Ka rozmarinë, që është për përkujtim”.

Përfshirja në aktivitetet ekstrakurrikulare

Të tjera