Lifestyle

Respektoni këto pesë rregulla, që të keni lidhje të mirë pas lindjes së fëmijës

Autori: Gazeta inFokus 09:27 | 16 May 2017

Kur fëmijët vijnë në jetë, në familje bëhet gëzim i madh. Por, së bashku me gëzimin dhe lumturinë që sjell fëmija, vinë edhe obligime, mërzi e lodhje.

Ekspertët e Universitetit Gothenburg në Suedi, kanë gjetur pesë rregulla, që të shpëtohet një lidhje, pasi të ketë lindur fëmija, transmeton Telegrafi.

Komunikimi i pastër

Bashkëshortët duhet të flasin hapur, pastër dhe me mesazhe të menjëhershme.

Këto mesazhe duhet të përmbajnë ndjenja, siç është për shembull: “Unë ndihem kështu”. Ato, duhet të jenë të qarta dhe të mos lënë vend për keqkuptim.

Nxitni aktivitetin seksual

Është shumë me rrëndësi, që çiftet të jenë seksual në jetë – edhe pasi të ketë lindur fëmija.

Prindërit e rinj, duhet të kenë si primare, të përqafojnë dhe shtrëngojnë njëri-tjetrin. Madje, ata duhet të jenë të prirë për puthje dhe shumë kontakt fizik.

Të kalohet kohë së bashku

Kalimi i kohës së bashku, kur në atë vend është edhe një fëmijë, është i vështirë.

Por, përpos kalimit të kohës bashkë në familje, duhet të gjendet kohë, që çifti të jenë bashkë dhe vetëm. Mungesa e kësaj afërsie, bën që ata të ndjejnë se më nuk kanë asgjë të përbashkët, duke shtyrë tek ftohja e lidhjes.

Inkurajimi

Kur lodhja është e madhe, është vështirë të jeni pozitiv. Por, pa marrë parasysh ndjenjat negative që keni, mos i bartni ato tek partneri.

Gjeni mënyrën t’i jepni dashuri dhe sa më shumë përkrahje që mundeni. Mungesa e inkurajimit, e dërgon lidhjen drejt rrënimit.

Kërkoni ndihmë para se të jetë vonë

Në mënyrë që një lidhje të mbijetoi, është mirë t’i kushtohet rëndësi zemrës.
Kur nuk ndjeheni se më nuk mund të jeni me të dhe ndjenjat po ju dërgojnë diku tjetër, është koha të lëvizni.

Në mënyrë që të mos ndodhë ndarja, duhet të hapeni dhe të tregoni gjithçka. Nëse ju nuk mundeni të bëni një gjë të tillë, kërkoni ndihmë nga të afërmit.

Vip Card e Petrol Company ofron tri herë zbritje

Të tjera