Lajme

Rëndësia e shkathtësive kompjuterike për studime

Autori: Gazeta inFokus 15:16 | 10 March 2023

Teknologjia ka shkelur në çdo aspekt të jetës sonë. Kompjuterët janë bërë një pjesë e pazëvendësueshme e edukimit. Nuk ka dyshim se kompjuterët dhe teknologjitë e tyre kanë përmirësuar mësimdhënien dhe të nxënit në shkolla. Prandaj, rëndësia e njohurive kompjuterike është rritur me kalimin e viteve dhe është bërë thelbësore që studentët të njohin kompjuterin.

Njohuria kompjuterike është aftësia ose njohuria për të përdorur kompjuterët në mënyrë efikase dhe efektive. Përvetësimi i njohurive kompjuterike do të përmirësonte shumëfish procesin e të mësuarit për studentët. Për më tepër, studimet kanë treguar se studentët që njohin kompjuterin kanë performancë më të mirë.

Në internet, studentët kanë akses në një det informacionesh dhe do të jenë në gjendje të marrin përgjigje për pothuajse çdo pyetje. Kjo e bën më të lehtë për ta që të bëjnë kërkime dhe të nxjerrin përfundime vetë. Është e lehtë për studentët të kenë akses në materialet e studimit si dokumente kërkimore, video, imazhe, etj. Këto materiale studimi mund të lehtësojnë procesin e të mësuarit dhe t’i ndihmojnë studentët të kuptojnë lehtësisht konceptet e të mësuarit.

-Advertisement-

Kolegji Universum ka një ndër laboratorët më të sofistikuar kompjuterik, gjë që ju ndihmonë studentëve tanë të kenë më të lehtë qasjen në informacione dhe materiale.

Për më shumë informata rreth nesh kontakto +383 44 144 062, [email protected] ose ndiqni Kolegjin Universum në facebook & instagram.

Subscribe në YouTube: GAZETA INFOKUSI
BKT Kosova dhe Komiteti Olimpik i Kosovës nënshkruajnë vazhdimin e marrëveshjes së sponsorizimit për periudhë 10-vjeçare

Të tjera