Sport

RB Leipzigut i mohohet pjesëmarrjen në Ligën e Kampionëve (Foto)

Autori: Gazeta inFokus 15:36 | 15 May 2017

Skuadra gjermane RB Leipzig ishte sensacioni i këtij sezoni në Bundesligë, duke e siguruar një vend në fazën e grupeve të Ligës së Kampionëve.

Mirëpo edhe për kundër kësaj, skuadra gjermane është në pikëpyetje se a do të lejohet të luaj në Champions, krejt kjo për shkak të ekipit të Valon Berishës, Red Bull Salzburg.

Në rregulloren e UEFA nuk lejohet që në Ligën e Kampionëve të marrin pjesë dy skuadra në pronësi të një pronari apo kompanie.

Kjo është e gjitha e përshkruar në nenin pestë të rregullave të Champions League dhe rregulloreve, të cilat shkruajnë:

“Asnjë person fizik ose juridik mund të ketë kontroll apo ndikim mbi më shumë se një klub pjesëmarrës në një konkurs të UEFA, kontroll apo ndikim të tillë të përcaktuar në këtë kontekst, si:

1. duke mbajtur shumicën e të drejtave të votës të aksionarëve;

2. që ka të drejtë të emërojë ose hequr shumicën e anëtarëve të organeve administrative, menaxhues ose mbikëqyrës të klubit;

3. duke qenë një aksionar dhe i vetëm kontrollon shumicën e të drejtave të votës e aksionarëve në bazë të një marrëveshje ka hyrë në aksionet e klubit tjetër; ose

4. duke qenë në gjendje për të ushtruar me çdo kusht një ndikim vendimtar në vendimmarrjen e klubit “.

Edhe Bundesliga e Gjermanisë është në koeficient më të lartë se ajo e Austrisë, Salzburg ka përparësi pasi që në Ligën e Kampionëve merr pjesë për të disatën herë.

Vendimi përfundimtar i UEFA-së do të merret gjatë muajit të ardhshëm.

Etiketa:
Intervistë me Prof. Dr. Vasil Iliev – Prolapsi i organeve gjenitale tek gratë

Të tjera