Fun & Video

Qumështi i devesë, më i rekomanduari aktualisht

Autori: Gazeta inFokus 13:18 | 16 May 2017

Sipas disa studimeve, qumështi i devesë është më i përafërti me qumështin e njeriut. Edhe pse më pak i njohur në vendin tonë është shumë i këshillueshëm që të konsumohet rregullisht.

Disa nga përftimet kryesore të konsumimit të tij janë: kontrollimi i sasisë së sheqerit në gjak, përmirësimi i sistemit imunitar, stimulimi i qarkullimit të gjakut, luftimi i problemeve me autizëm, mbrojtja nga  çrregullimet e ndryshme të organizmit  dhe funksionimi i rregullt i punës së zemrës.

Që nga lashtësia ka qenë i përdorur gjeneratë pas gjenerate dhe ka qenë pjesë e shumë kulturave.  Është njësoj i pijshëm sikur qumështi i lopës apo i dhisë, edhe pse nëpër dyqane dhe supermarkete tek ne është më vështirë të gjendet.

Ky qumësht përmban elementet më thelbësore që i nevojiten organizmit siç janë: vitamina C, hekuri, yndyrat dhe proteina.

Përfshirja në aktivitetet ekstrakurrikulare

Të tjera