Lajme

Qosja: Mund të shpresohet, Shqipëria etnike pashmangshëm do të bëhet

Autori: Gazeta inFokus 15:29 | 27 November 2022

Akademiku Rexhep Qosja ka shkruar për Ismail Qemalin dhe qytetin e Vlorës, në prag të 110 vjetorit të shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë.

Qosja në një shkrim të publikuar në Facebook i ka dhënë Ismail Qemalit epitete si “zotëruesi i situatave” dhe “zotëria i kohës”.

Ai thekson se ideja e Ismail Qemalit, Luigj Gurakuqit, Isa Boletinit, Hasan Prishtinës e të tjerëve u bë “pjesërisht”. Sipas Qosjes, Shqipëria etnike, ka shpresë se “pashmangshëm do të bëhet plotësisht”.

“Pasardhësit e Ismail Qemalit, të Luigj Gurakuqit, të Isa Boletinit, të Hasan Prishtinës e të delegatëve të tjerë të Kuvendit të Vlorës kanë sot dy shtete “më vehte, të lira e të mosvarme” – Shqipërinë dhe Kosovën. Ideja e tyre shtetërore kombëtare kështu është bërë pjesërisht. Por në qoftë se historia u ka dhënë të drejtë dhe ideja e tyre kombëtare – Shqipëria etnike sot është bërë vetëm pjesërisht, mund të shpresohet se ajo pashmangshëm do të bëhet plotësisht”, ka shkruar Qosja.

Kërci i dëmtuar i kyçeve: Qysh riparohet me metoda bashkëkohore?

Të tjera