Shëndetësi

Pse nuk duhet t’a shpërlani gojën pas pastrimit të dhëmbëve

Autori: Gazeta inFokus 17:30 | 10 January 2019

Gjatë natës ju prodhoni më pak pështymë se sa gjatë ditës, andaj dhëmbët tuaj kanë më pak mbrojtje nga pështyma dhe janë më të prekshëm ndaj sulmeve acide.

Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të hiqni ushqimin nga dhëmbët para se të flini, në mënyre që bakteret nuk mund të ‘festojnë’ brenda natës.

Mos hani ose pini asgjë përveç ujit pas larjes se dhëmbëve para gjumit. Kjo i jep mundësi më të madhe fluoridit që të ketë efekt.

Kujdes!! Mos e shpërlani gojën me shpërlarës pasi i keni pastruar dhëmbët. Një gjë e tillë e largon fluroidin.

Ky mund të jetë një zakon i vështirë për t’u thyer, por mund të zvogëlojë prishjen e dhëmbëve deri në 25 përqind.

Të tjera