Lifestyle

Pse një vajzë nuk duhet të shpreh dashurinë e saj e para?

Autori: Gazeta inFokus 10:13 | 23 February 2021

Ne kemi parë në marrëdhënie dhe histori dashurie që një burrë shpreh dashurinë e tij për një grua së pari, edhe shumë rrallë kur një grua e rrëfen atë ose nuk është pothuajse asnjë ide.

Ekspertët dhe këshilltarët e marrëdhënieve këshillojnë që burri së pari të shpreh dashurinë e tij për vajzën, në mënyrë që psikika e saj të mos preket gjatë gjithë jetës së saj, sipas “CNN”.

Çfarë ndodh nëse vajza shpreh dashurinë e saj për dikë dhe takon rrëfimin e saj me një fjalë falënderimi ose ndonjë fjalë të dytë më të keqe se ajo?

Ekspertët thonë se vajzës i duhet shumë kohë për të harruar reagimin e keq, sidomos për këtë temë, e kundërta e burrit di të harrojë në një kohë të shkurtër.

Pranimi i dashurisë së një gruaje para një burri mund të prishë natyrën e marrëdhënies midis tyre, sepse arsyeja e vonesës së burrit në rrëfim është se ai dëshiron më shumë kohë për t’i rrëfyer asaj, gjë që mund të çojë në ndërprerjen e marrëdhënies.

Rrëfimi i një gruaje ndryshon dinamikën e marrëdhënies. Nëse burri nuk ndjen dashuri ose është i sigurt për ndjenjat e tij, ai do të ndjehet i presionuar për të shprehur ndjenjat e tij, dhe nëse nuk merrni përgjigjen që prisni, kjo mund të çojë në shkatërrimin e marrëdhënies.

Normalisht, një grua shmang t’i rrëfejë një burri dashurinë e saj për të nga frika e:

Refuzimit

Frika nga refuzimi është një arsye e fuqishme pse një grua nuk shpreh dashurinë e saj për një burrë dhe tërhiqet sepse nuk dëshiron ofendim ose faj për asgjë.

Krijoni një mendim të gabuar për të

Gratë besojnë se nëse rrëfejnë dashurinë e tyre për një burrë, kjo do të formojë një mendim të gabuar në mendjen e tij, edhe kjo zvogëlon besimin e gruas dhe e pengon atë të pranojë dashurinë e saj.

Frika nga shoqëria

Shoqëria jonë ka vendosur disa standarde që e bëjnë një grua të frikësohet të pranojë dashurinë e saj nga frika se çfarë do të mendojë shoqëria për personalitetin e saj.

Të tjera