Lifestyle

Pse burrat shikojnë gra të tjera veç partneres së tyre? Kjo pyetje i ka tashmç disa shpjegime

Autori: Gazeta inFokus 10:57 | 01 June 2023

Ndër të tjera, burrat i shikojnë gratë e tjera, sepse kjo është natyra e tyre. Kjo ndikohet shumë edhe nga klima sociale që inkurajon portretizimin e grave në mënyrë provokuese në mediat e shkruara, rrjetet sociale dhe televizionet.

Cilat janë arsyet e tjera pse meshkujt ndonjëherë magjepsen nga pamja e një gruaje të bukur në një vend publik, prandaj ata nuk janë në gjendje të largojnë shikimin?

I tillë është truri i mashkullit

Është normale që një mashkull të shikojë femra të tjera, sepse është në natyrën njerëzore që një pjesë e trurit të mashkullit reagon ndaj pamjes së një gruaje të bukur. Përveç kësaj, burrat janë “gjuetarë”. Sigurisht, nuk duhet të shqetësoheni nëse nuk funksionon shpesh. Nga ana tjetër, nëse zakoni i tij i përditshëm është që vazhdimisht t’i shikojë femrat e tjera dhe t’i gllabërojë ato me sy, kjo mund të jetë shenjë se ai është i dhënë pas femrave, gjë që nuk është tipar i dëshirueshëm tek partneri.

Femrat janë të bukura

Një nga arsyet kryesore pse burrat i shikojnë gratë e tjera është bukuria e tyre. Pavarësisht nga gjinia juaj, me siguri po kërkoni dikë që duket mirë, dhe ky është rasti me burrin tuaj.

Diçka po ndodh në marrëdhënien tuaj

Ndërsa disa meshkuj nuk mund të mos shikojnë femra të tjera, të tjerë e bëjnë këtë me qëllim, sepse lidhja e tyre është në buzë dhe duan të tërheqin vëmendjen e gjysmës së tyre më të mirë ose tashmë janë në kërkim të një partneri të ri.

Ai është kurioz

Një nga arsyet pse burri juaj ndonjëherë shikon gratë e tjera është sepse ai është një krijesë kurioze, si shumë prej nesh. Ai ndonjëherë mund të jetë i intriguar nga frizurat apo stili i veshjes së zonjave që vëzhgon, të cilat mund të jenë atipike, ose thjesht dëshiron të dijë më shumë për to, pavarësisht se ato janë femra.

Pamja e një gruaje kërkon vëmendje

A nuk do të shikonit edhe një person që është i veshur keq dhe ka një pamje të pazakontë? Një grua e veshur pak nuk është justifikim që një burrë ta shikojë më gjatë, por një grua e veshur në mënyrë provokuese sigurisht që do të shkaktojë këtë sjellje te disa prej tyre.

Ai është i merzitur

Ndryshe nga sa mund të mendoni, burrat ndonjëherë i shikojnë gratë e tjera sepse janë të mërzitur. Ndoshta ai nuk është i interesuar për temat për të cilat flisni, ose nuk i pëlqen të flasë me njerëzit që keni ftuar të rrinë së bashku. Sigurisht, ky nuk është një justifikim për sjelljen e tij të papërshtatshme, por është një shpjegim.



Anëtarësohu në grupin e Infokus në Viber: GAZETA INFOKUS – VIBER – ANTARËSOHU

Dhe në grupin e Infokus në Facebook: GAZETA INFOKUS – FACEBOOK – ANTARËSOHU

Stone Castle Vineyards & Winery Fituese e çmimeve të shumta në USA Spirits & Wine Ratings 2023

Të tjera