Lajme

Policia kërkon shtimin e radhëve

Autori: Gazeta inFokus 14:10 | 28 September 2021

Policia e Kosovës ka hapur konkurs për punësime të reja në këtë institucion.

Madje nga drejtoria rajonale e Policisë në Ferizaj që nga ora 10:00 kanë nisur fushatën sensibilizuese për aplikim, shkruan Gazeta Infokus.

Kjo është bërë e ditur përmes një njoftimi për media lëshuar nga Policia në Ferizajt.

Policia, në prani të mediave lokale ka shpërndarë disa fletushka sensibilizuese për procedurat e aplikimit për punësim në Policinë e Kosovës.

Aty janë dhënë informata të nevojshme për procesin e aplikimit i cili do të nisë së shpejti.

Më poshtë gjeni kushtet për aplikim si dhe dokumentet e nevojshme për të aplikuar./Gazeta Infokus/

KUSHTET MINIMALE PËR APLIKIM:
• Të jetë shtetas i Republikës së Kosovës;
• Të jetë i moshës 18-30 vjeçar;
• Ta ketë të përfunduar shkollimin e mesëm;
• Të jetë në gjendje të mirë fizike, mentale dhe emocionale;
• Të mos jetë i dënuar për ndonjë vepër penale;
• Të mos posedojë në vend të dukshëm tatuazh (fytyrë, qafë, duar);
• Të ketë integritet personal dhe vlera te larta etike ;

DOKUMENTACIONI I NEVOJSHËM PËR APLIKIM:
• Formulari i aplikimit ;
• Kopja e diplomës ;
• Dëshmi për kualifikime të tjera ;
• Certifikata e lindjes ;
• Vërtetimi që nuk është nën hetime ;
• Kopje të letërnjoftimit apo pasaportës ;
• Një fotografi të formatit 5×5 dhe udhëzime tjera mbi testimin .Qëllimi i kësaj fushate ishte sensibilizimi i qytetarëve, me synim që gjeneratat e reja të dy gjinive , të të gjitha komuniteteve të aplikojnë për punësim në polici dhe ti shërbejnë qytetarëve të tyre.

Ky aktivitet u mbajt në rrugën ‘Dëshmorët e Kombit ‘’, në qendrën ‘’Village & Shoping ‘’ dhe në fshatin Dubravë , tek komuniteti ashkanlinjë në Ferizaj.Kësisoj, për disa ditë , do të shpërndahen fletushka edhe në komunat tjera të rajonit të Ferizajt.

Të tjera