Lajme

Policia e Kosovës mohon urdhrin për arrestimin e Hashim Thaçit, Kadri Veselit, Xhavit Halitit dhe Azem Sylës

Autori: Gazeta inFokus 14:21 | 11 May 2017

Policia e Kosovës ka reaguar ndaj disa shkrimeve të publikuar në portalet serbe kinse pritet arrestimi i disa personaliteteve politike në Kosovë qe ndërlidhën me hetimet nga Gjykata Specilae.

Sipas portaleve serbe ndër to edhe  agjencia e lajmeve “ Serbska” ky informacion ka ardhur nga disa burime brenda Policisë së Kosovës

Policia ka bërë të ditur se edhe disa portale vendore dhe rajonale kanë publikuar të njëjtin lajm  duke iu referuar portaleve serbe, transmeton infokusi.com

Më poshtë mund të shihni komunikatën e plotë të Policisë:

“Policia e Kosovës reagon ndaj disa shkrimeve të publikuara në portale serbe të cilat dezinformojnë me informacione kinse të burimeve brenda Policisë së Kosovës

Policia e Kosovës, me qëllim informimin e drejtë të opinionit publik, publikon këtë komunikatë në shenjë reagimi ndaj disa portaleve serbe, njëra ndër to Agjencia e lajmeve të Republika Serbska, SERNA, të cilat kinse nga burime brenda Policisë së Kosovës kanë siguruar informacione për pritjen e arrestimit të disa personaliteteve të ndryshme politike të Kosovës, që ndërlidhen me hetimet nga Gjykata Speciale. Një dezinformacioni të tillë të portaleve serbe i referohen disa portale vendore dhe rajonale, ndër to edhe agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”, me shkrimin e titulluar “

Pas qershorit, me urdhër të speciales pritet arrestimi i Hashim Thaçit, Kadri Veselit, Xhavit Halitit, Azem Syla etj”.

Policia e Kosovës është institucion i zbatimit të ligjit, dhe siguron të gjithë qytetarët e saj se shkrimet e tilla janë të pavërteta, qëllimkëqija dhe tendencioze që kanë për qëllim njollosjen e Policisë së Kosovës dhe destabilizimin e vendit.

Policia e Kosovës ri-thekson dhe njëherit ri-konfirmon se nuk ka asnjë informacion zyrtar që ndërlidhet me shkrimet apo dezinformacionet e publikuar në portalet serbe, të cilave ju janë referuar edhe disa portale tjera vendore dhe rajonale.

Prandaj, konsiderojmë se opinioni publik duhet të informohet drejt dhe korrekt, pasi që nuk ka asnjë informacion zyrtar në Policinë e Kosovës, lidhur me referimet dhe shkrimet e pavërteta që thirren brenda burimeve të PK-së, të cilat vlerësohen se kanë për synim dëmtimin e imazhit pozitiv të Policisë së Kosovës.”/INFOKUSI

 

42,000,000 € u paguan për 11 vjet për demet e shkaktuara nga automjetet e pasiguruara

Të tjera