Lajme

Paralajmërimi i fundit i Biden për ekonominë e SHBA-së

Autori: Gazeta inFokus 17:29 | 29 April 2022

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden, ka njoftuar lidhur me një vendim shumë të rëndësishëm për ekonominë e ShBA-së.

Ky vendim do të prekë miliarderët e vendit dhe ka të bëjë me taksat.

“Është koha që të sigurohemi që miliarderët dhe korporatat gjigante të paguajnë pjesën e tyre në taksa, dhe më pas t’i përdorim ato para për të ulur deficitin dhe për të investuar në klasën e mesme. Buxheti im do ta bëjë këtë realitet” ka shkruar Biden në facebook.

Plani “Taksa minimale e të ardhurave të miliarderëve” nën Presidentin Biden do të vendoste një normë tatimore minimale prej 20 për qind për të gjitha familjet amerikane që kanë të ardhura më shumë se 100 milionë dollarë.

Një shumë e konsiderueshme e të ardhurave vjetore të Shteteve të Bashkuara varën nga taksat e mbledhura nga miliarderët e vendit.

Të tjera

rel="nofollow"