Uncategorized

Panda gjigante Ya Ya kthehet në kopshtin zoologjik të Pekinit

Autori: Gazeta inFokus 12:17 | 30 May 2023

Administrata Kombëtare e Pyjeve dhe Kullotave njoftoi se panda gjigante femër Ya Ya u kthye në kopshtin zoologjik të Pekinit të hënën, pasi u karantinua në Shangai. Shëndeti i saj është në gjendje të qëndrueshme.

Ya Ya mbërriti në Shangai nga Shtetet e Bashkuara më 27 prill dhe filloi periudhën e karantinës për parandalimin dhe kontrollin e infeksioneve.

Duke marrë parasysh moshën e saj dhe ndryshimin në mjedisin e jetesës, kopshti zoologjik i Pekinit ka zgjedhur roje me përvojë për të shoqëruar Ya Ya 24 orë në ditë për monitorimin e shëndetit.

Kopshti Zoologjik i Shangait kishte ofruar gjithashtu mbështetje dhe garanci të gjithanshme për të ruajtur në mënyrë efektive sigurinë dhe shëndetin e Ya Ya-së.

Kopshti Zoologjik i Pekinit ka përgatitur një vend të veçantë për Ya Ya, si dhe një sërë programesh mjekësore dhe të rritjes.

Ndërkohë, kopshti zoologjik do të përditësojë rregullisht informacionin rreth Ya Ya-së përmes llogarisë së tij në mediat sociale.Anëtarësohu në grupin e Infokus në Viber: GAZETA INFOKUS – VIBER – ANTARËSOHU

Dhe në grupin e Infokus në Facebook: GAZETA INFOKUS – FACEBOOK – ANTARËSOHU

Intervistë: Dr. Gorazd Konjanovski – Klinika Zhan Mitrev ka luajtur një rol kyç në vendosjen e themeleve në kardiokirurgji dhe…

Të tjera