Lajme

Nuk punohet në gjyqësor, punëtorët janë në grevë

Autori: Gazeta inFokus 10:37 | 04 July 2018

Në Pallatin e Drejtësisë ka filluar greva e punëtorëve të administratës së gjykatave dhe prokurorive.

Për shkak se punëtoret e administratës kanë hyrë në grevë asnjë palë nuk është duke u lënë që të hyjë në gjykatë apo në prokurori.

Punëtorët e Prokurorive kanë thënë se nuk e dinë se sa do të zgjasë greva por që momentalisht u është thënë që të mos lënë asnjë palë që të hyjë brenda për shkak së punëtoret e administratës janë në grevë.

Kërkesa e grevistëve është rritja e pagave për 100%, për rreth 2 mijë punëtoret e administratës dhe rregullimi i statusit të tyre.

Kjo kërkesë e tyre vjen pas marrjes së vendimit të rritjes së pagave për Qeverinë e Kosovës.

 

Të tjera