Lajme

Nuk miratohet rezoluta e propozuar nga PDK’ja për pandeminë

Autori: Gazeta inFokus 19:30 | 27 April 2021

Në seancën e stome Kuvendi i Kosovës nuk e ka miratuar rezolutën e propozuar nga Partia Demokratike e Kosovës lidhur me situatën me pandeminë COVID-19.

Për ka marrë vetëm 20 vota nga deputetët e pranishëm në seancë, ndërsa kundër rezolutës votuan 54 deputetë.

Bislimi takohet me Lajçakun, diskutojnë për dialogun

Sipas rezolutës, qeveria do të obligohej të merrte veprime e vendime për sigurimin e vaksinës për COVID-19 dhe medikamenteve shëndetësorë për menaxhimin e situatës pandemike; që Qeveria në bashkëpunim me IKSHPK’në të miratonte planin për vaksinim të qytetarëve dhe i njëjti të bëhej publik e transparent; do të obligohej Qeveria për zgjerimin e kapaciteteve logjistike e krijimin e databazave e aplikacioneve për qëllim të vaksinimit efektiv të qytetarëve; do të obligohej Qeveria ta zbatoj planin për rimëkëmbje ekonomike për stimulimin e profesionistëve shëndetësorë dhe stafi mbështetës; që përmes legjislacionit të angazhohet t’i dalë në ndihmë financiare grupeve të caktuara shoqërore që rrezikohen, etj.

Të tjera