Fokus

Nga cili shtet dërgojnë më së shumti para mërgimtarët

Autori: Gazeta inFokus 11:38 | 15 April 2019

Nga më shumë se 15 vende evropiane dhe më gjerë, në Kosovë çdo vit hyjnë miliona euro vetëm nga shqiptarët që jetojnë atje, pa llogaritur investimet.

Më së shumti para në Kosovë dërgojnë mërgimtarët të cilët jetojnë në Gjermani të cilët vetëm në tre mujorin e katërt të vitit 2018 kanë dërguar 42.1 për qind të shumës së përgjithshme të të hyrave nga jashtë, shkruan Gazeta inFokus.

Pas Gjermanisë pason Zvicra me 22.8 për qind të shumës, ndërsa në vendin e tretë janë Shtetet e Bashkuara të Amerikës me 7.2 për qind. /Gazeta inFokus/

Të tjera