Lifestyle

Nëse planifikoni të mbeteni shtatzënë, paraprakisht duhet t’i bëni këto analiza

Autori: Gazeta inFokus 12:34 | 11 January 2019

Secila grua që planifikon të mbetet shtatzënë, paraprakisht duhet të bëj disa analiza për të mësuar gjendjen shëndetësore. Kjo do të ndihmojë që ju të jeni më e shëndetshme gjatë 9 muajve.

– Analizat e gjakut për sëmundje gjenetike: Në qoftë se po planifikoni të bëheni me fëmijë mjekët rekomandojnë të merrni në konsideratë të bëni analizat e gjakut për çrregullimet gjenetike si Fibroza cistike apo Tay-Sachs.

– Testi i glukozës: Pacientët me diabet kanë një rrezik në rritje të rritjes së fetusit të tepërt gjatë shtatzënisë, si dhe të kenë një fëmijë me nivel shumë të ulët të sheqerit në gjak pas lindjes. Kjo është arsyeja pse, nëse jeni mbipeshë ose mendoni se mund të keni diabet, është e rëndësishme të merrni në konsideratë një test glukoze përpara se të planifikoni shtatzëninë.

– Testi i tiroides: Një ndër testet e rëndësishëm që duhet të bëni patjetër para shtatzënisë është testi gjëndrës tiroide. Nëse vuani nga hipotiroidizmi dhe trupi juaj nuk prodhon mjaftueshëm hormonin e tiroides që i nevojitet për zhvillimin normal të fetusit, ai mund të ketë probleme me rritjen.

– Pap testi: Pap testi është procedurë për të testuar ndryshimet kanceroze të qafës së mitrës. Përfshin marrjen e qelizave prej qafës së mitrës, në sipërfaqen e jashtme të saj, në kanalin e qafës së mitrës si dhe muret e sipërme të vaginës.

– Testi i klamidës Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve rekomandon gratë mbi 25 vjeç të kontrollohen për klamidia çdo vit, pasi ajo mund të shkaktojë dhëmbëza në tubat fallopiane duke e bërë të vështirë për të mbetur shtatzënë më vonë. -Një check up i plotë Është gjithmonë mirë të dini se trupi juaj është i shëndetshëm dhe për të përballuar ardhjen e një jete të re.

Të tjera