Auto&Tech

Nëse jeni duke përdorur këto fjalëkalime në telefonin tuaj, duhet t’i ndryshoni menjëherë

Autori: Gazeta inFokus 10:47 | 17 May 2024

Kur zgjidhni një PIN për diçka, është veçanërisht e rëndësishme që ai të mos jetë një numër i lehtë që çdokush mund ta hamendësojë.

Megjithatë, disa njerëz ende nuk e kanë mësuar mësimin e tyre.

PIN-i më i përdorur në botë është ai klasik – “1234”, sipas një analize të bazave të të dhënave të rrjedhura nga faqja e internetit Information is Beautiful.

-Advertisement-

Ky PIN është përdorur në 11 për qind të rasteve të analizuara, i ndjekur nga: “1111”, “0000”, “1212” dhe “7777”.

Janë analizuar më shumë se 3.4 milionë raste kur bazat e të dhënave kanë qarkulluar në internet

Përveç kombinimeve që përmbajnë numra të njëjtë ose ngjitur (p.sh. “2323” ose “5656”), një gabim tjetër që bëjnë njerëzit është zgjedhja e datës së lindjes për PIN-in e tyre.

Këtu është lista e plotë e 10 PIN-ve më të zakonshëm që përmbajnë numra:
1234
1111
0000
1212
7777
1004
2000
4444
2222
6969

Një gjë interesante, siç thamë, janë analizuar 3.4 milionë PIN, dhe ekspertët thonë se pas 61 përpjekjesh hakerët mund të merrnin me mend një të tretën e tyre, dhe me 462 përpjekje do të ishte e mundur të hamendësohej gjysma (1.6 milion).

Pas listës së më të zakonshmeve, ekziston edhe një listë me 10 PIN-të më të rrallë që përmbajnë numra:

8557
8438
9539
7063
6827
0859
6793
0738
6835
8093

Subscribe në YouTube: GAZETA INFOKUSI
BKT Kosova dhe Komiteti Olimpik i Kosovës nënshkruajnë vazhdimin e marrëveshjes së sponsorizimit për periudhë 10-vjeçare

Të tjera