Lajme

“Ne të varfrit po punojmë që të pasurit të pasurohen”

Autori: Gazeta inFokus 10:37 | 01 May 2017

Kryetar i sindikatës së  Pavarur të Sektorit Privat të Kosovës, Jusuf Azemi, ka hapur protestën e sotme me një minutë heshtje për të gjithë punëtorët që kanë ndërruar jetë në vendin e punës.

Azemi ka thënë se kjo protestë është organizuar nga pa knaqësit e shumta të punëtorëve në Kosovë sidomos në sektorin privat, transmeton infokusi.com

“Ne të varfrit po punojmë që të pasurit të pasurohen” ishte një thënjë që u parmen në këtë protestë.

Disa nga shqetësimit e kësaj sindikate ishin ,pagae vogël në sektorin privat  prej 130 deri 170 euro, punëtorit i cenohet e drejta e deklarimit, mungesa e kontratave të punës, mospagesa e punës jashtë orarit dhe punës së natës, transmeton Infokusi.com

Azemi ka përfunduar se Sindikata që ai drejton do të mundohet të punoje vazhdimisht në kërkesat e punëtorëve  por edhe ata duhet te ngrehin zërin e  tyre./INFOKUSI

42,000,000 € u paguan për 11 vjet për demet e shkaktuara nga automjetet e pasiguruara

Të tjera