Lajme

Në këto komuna do të ketë ndërprerje të rrymës nesër

Autori: Gazeta inFokus 16:54 | 22 November 2021

KEDS-i ka njoftuar se gjatë dy ditëve të ardhshme do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike në disa komuna.

Ndërprerja e rrymës do të bëhet për shkak të punimeve në rrjet.

Njoftimi i plotë:

Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet

23.11.2021

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

Nga TS 110/35/10kV Prishtina 1 (H09) do të ndërprehet:

TS 35/10kV Badovci (H03) dhe (H07), pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV prej orës 10:00 deri ne ora 18:00

Vendet: Mramori, Slivova, Brusi, Busia, Zllasha, Viti e Marevcit, Mareci, Hajvalia, Graçanica, Padalishta, Te mbeturinat, Graçanica, Padalishta, Te mbeturinat, Ibër Lepenci dhe Lindja, Minierat Kishnicë, Minierat Kishnicë Trepça N.Berde, Bejta komerc kishnic, Janjeva, Shashkovci, Akllapi, Terbuvci Gushterica e epërme, Shushica, Badovc i ri, Metaliku-Janjevë, K.U.R. “PRISHTINA”, ”GC METAL” SH.P.K Florin Imeri,

Arsyeja: Mirëmbatja totale e Nënstacionit

2.

NS 35/10kV Koliqi do të ndërprehet:

LP 10kV Koliqi (kodi: 14016002) nga ora 09:00 deri 16:00

Vendet: Koliqi, Ballabani dhe Nishevci.

Arsyeja : Pastrim traseje nga vegjetacioni

3

NS 110/35/10 KV Prishtina 1. Do të ndërpritet

NS 10/0.4kV TS Proni i njelmte me kod: (10000015119) nga ora 10:00 deri 15:00

Vendet: Lagja e Prronit të njelmet

Arsyeja: Lidhja e një dalje të re.

4.

NS 220/35/10kV Drenas do të ndërprehet:

LP 10kV Trasingu (kodi: 16100010) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: Trasingu, Gurethyesi Lladrovci, Korretica e Epërme (një pjesë) dhe Agani.

Arsyeja : Bartja e rrjetit te TM ne dy shtylle 12/1000 me kater konzolla kendore ne daljen 10 kv Trasingu terheqja e perquesve dhe vendosja e distancerave

Ferizaj

1.

NS 35/10kV Kaqanik do të ndërprehet:

LP 10kV Bobi (kodi: 40043002) nga ora 10:00 deri 15:00

Vendet: Bobi,Ivaja,Kotlina,Laqi,Bushi,Pusteniku, Strazha.

Arsyeja : Mirëmbajtje preventive

2.

TS 35/10 KV Shtime do të ndërprehet:

LP 10kV Carraleva (kodi: 41046004 ) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: Pjesë e Shtimes,Qesta Reqakut,Reqaku, Belinci,Caraleva Topilla, Llanisht, Devetak, Grejqevc, Zborc, Pjetkreshtica,Duga dhe Karaçica .

Arsyeja : Shtrëngim i përçuesve, ndërrim i izolatorëve dhe vendosje e bazave te siguresave neper trafostacione

3.

Nga NS 35/10kV Ferizaj II do të ndërprehet:

LP 10kV Kosova Petrolli (kodi: 40041003) nga ora 09:30 deri 12:00

Vendet: Fe-Rr.”G.Terbeshi”,Talinovci I Jerlive,Muhovci,Prelezi I Jerlive dhe I Muhagjerëve dhe Bizniset private.

Arsyeja : ndrimi I TS-it te mbingarkuar

Prizren

1.

Nga TS 110/35/10kV Theranda do të ndërprehet:

LP 10kV Gelanca (kod: 32000021) nga ora 10:00 deri 15:00

Vendet: Gelanca,Topliqani,një pjesë Sopijë,një pjesë e Gjinovcit,disa pjesë të biznesit për gjatë rrugës M25

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive

Pejë

1

TS 110/10kV Klina do të ndërprehet:

LP 10kV Zajmi (kodi: 52000104) nga ora 11:00 deri 14:00

Vendet: Videjë, Polc, Zajm, Drenoc, Pjetërq, Dugajevë, Bokshiq, Grabanicë, Dollovë, Qeskovë, Kpuz, Volljakd dhe Sferkë..

Arsyeja : Nderrimi I shtyllave ne Poterq, Ndrrim TR -I mbingarkuar Zajm Shkolla

Gjakovë

1.

TS 35/10kV Malisheva do të ndërprehet:

LP 10kV Dragobili (kodi: 82082006 ) nga ora 12:00 deri 14:00

Vendet: Rr.605 Rilindja Kombëtare (3 konsumatorë), Rr.608 Hamdi Berisha (1 konsumatorë), Rr.557 Bedri Berisha (1 konsumatorë), fshatrat: Astrazub, Dragobil, Drenoc, Guriq, Janqishtë, Kërvasari, Marali, Maxharrë, Pagarushë, Shkozë…

Arsyeja : Kyqja e unazës Dragobil-Biznese

24.11.2021

Punime në projekte investive

Prishtinë

1

NS 110/10kV Prishtina 6 do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS Faik Konica 2 (kodi: 19100001070) nga ora 09:00 deri 17:00

Vendet: Një pjesë e rruges Sejdi Kryeziu.

Arsyeja: Për realizimin e kyqjeve shtepiake

2

TS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

LP 10kV nr.31 Varrezat e Jahudiva (kod:11000013 ) nga ora 09:00 deri 18:00

Vendet: Varret e Jahudive, Rezervoarët, Matiqani dhe Zllatari.

Arsyeja: Nderrimi i kthinave dhe energjizimi i kabllove te reja

3

TS 110/10(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS Molika (Kodi: 19000041009 )nga ora 09:00 deri 14:00

Vendet: Molika

Arsyeja: : Nderrimi i ndarsit

4.

NS 220/35/10(20)kV Podujeva do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS Sibovc Hekurudha (Kodi: 14000010020)nga ora 08:00 deri 16:00

NS 10/0.4kV TS Sibovc Llapi (Kodi: 14000010021)nga ora 08:00 deri 16:00

NS 10/0.4kV TS Sibovc Zeka (Kodi: 14000010022)nga ora 08:00 deri 16:00

NS 10/0.4kV TS Sibovc i Epërm (Kodi: 14000010224)nga ora 08:00 deri 16:00

Vendet: Sibovc

Arsyeja: : shtrirja e kabllove te tensionit te ulet

Pejë

1.

NS 110/10kV Deqani do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS Laxha Lataj Carrabreg (kodi: 53000003019) nga ora 09:00 deri 17:00

Vendet: Laxha Lataj Carrabreg

Arsyeja: : kyçja e konsumatoreve në rrjetin e ri.

24.11.2021

Punime nga palet e treta

Prishtinë

1.

Nga NS 220/35/10kV Podujeva do të ndërprehet:

LP 10kV Podujeva 5 (kodi: 14000005 ) nga ora 09:00 deri 10:30

Vendet: Qyteti një pjes, Polonica, Lagjja Hoxheviq, Ballovci .

Arsyeja : Për kryerjen e puneve shtese “Ndrrimi i konzolles “VNK” me konzollen “E” ne shtyllen me nr.2”, sipas PEE.

2.

Nga NS 35/10kV Mazgit do të ndërprehet:

LP 35kV Bivolaku (kodi: 15020000 ) ) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: Pompat e ujit ne Bivolak

Arsyeja : Vendosja e litarit mbrojtës( rrufepritësit ) ndërmjet dy shtyllave ( një fushë ) në LP 35kV (Mazgit-Bivolak)..

Ferizaj:

1.

Nga NS 110/35/10kV Lipjani do të ndërprehet:

LP 10kV Lypjani-Qendra (kodi: 41000006) prej orës 10:00 deri në ora 14:00.

Vendet: : Një pjesë e qytetit , rrugët “Lidhja e Prizrenit” , “Tahir Sinani” , “Komandant Kumanova” Ambulanta etj..

Arsyeja : Realizimi i sistemit Hyrje/Dalje, sipas PEE.

Gjilan:

1.

Nga NS 35/10kV Gjilan III do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS Banesa Zenit Invest (Ismajl Dërmaku) me kod: 60062007397 prej orës 10:00 deri në ora 12:00.

Vendet: : Banesat e Zenitit

Arsyeja : Montimi i letfës TU, sipas PEE.

Të tjera