Fun & Video

Ndoshta nuk do e besoni por ky është njeriu më i vjetër në botë; 256 vjeçari kishte këto sekrete

Autori: Gazeta inFokus 11:13 | 25 November 2021

Kjo është historia që edhe pse shumë njerëz zgjedhin të mos e besojnë, është e vërtetë. A nuk është e mahnitshme që një njeri mund të jetojë deri 200 vjeç? Historia e kinezit Li Ching-Yuen thotë se ai jetoi deri në moshën 256 vjeçare.

Li Ching-Yuen lindi në 1677 dhe vdiq në 1928. Vetë Li Ching-Yuen pohoi se kishte lindur në 1734, por të dhënat e lindjeve në Qi Jiang Xian, provinca Szechun deklarojnë vitin e lindjes së tij si 1677.

Në fakt, disa thonë se meqenëse nuk u mbajtën të dhënat e duhura në ato ditë (të lashta), Li Ching-Yuen alias Li Ching-Yun madje mund të kishte jetuar më gjatë-pasi në moshën e tij mund të kishte qenë më shumë se 256 vitet e regjistruara !

Si arriti Li Ching-Yuen të jetojë për 256 vjet?

Historia e Li Ching-Yuen thotë se burri ishte mjek dhe herbalist dhe kështu dinte shumë sekrete për shëndetin e mirë dhe jetëgjatësinë, por ai ishte gjithashtu dikush që shijonte seksin. Ai kishte 23 gra! Dhe seksi dihet se është një nga ushtrimet më të shëndetshme. Sipas raporteve, motoja e Li Ching-Yuen ishte “Mbani një zemër të qetë, uluni si një breshkë, ecni si një pëllumb dhe flini si një qen”.

Të tjera