Lajme

Murati: Vetëm në shkurt janë regjistruar 5 mijë e 54 të punësuar të rinj

Autori: Gazeta inFokus 19:42 | 01 March 2024

Ministri i Financave, Hekuran Murati, ka bërë të ditur se gjatë muajit shkurt janë regjistruar 5 mijë e 54 të punësuar të rinj.

Sipas Muratit, kjo vjen si rezultat i hyrjes në fuqi të ligjit të ri të ATK-së i cili kërkon që punëtorët të regjistrohen së paku një ditë para se ata të fillojnë punën.

“Të gjithë të punësuarit duhet të kontrollojnë nëse punëdhënësi i ka deklaruar në ATK, dhe në rast se jo, të denoncojnë punëdhënësin. Punëdhënësi ka për obligim të deklarojë të gjithë të punësuarit dhe t’u paguajë kontributet me rregull”, tha Murati.

-Advertisement-

Tutje, ai tha se fushata e kontrolleve nëpër biznese për punëtorë të padeklaruar po vazhdon.

Fushata e kontrolleve nëpër biznese për punëtorë të padeklaruar po vazhdon.

Subscribe në YouTube: GAZETA INFOKUSI

Të tjera