Fokus

Mjekët kërkojnë shkarkimin e drejtorit të QKMF-së në Istog (Dokument)

Autori: Doresa Geci 16:34 | 05 February 2019

Afro 48 nënshkrime janë bërë për shkarkimin e drejtori të shëndetësisë së Qendrës Kryesore të Mjekësisë Familjare në Istog, Shefqet Mehmetaj dhe stafit menaxhues të kësaj qendre.
Këto nënshkrim në formë të peticionit janë dorëzuar në Komunën e Istogut më 25 janar të këtij viti.

Arsyeja e kërkim shkarkimi të drejtorit të QKMF-së dhe stafit menaxhues të kësaj qendre sipas këtij peticioni, janë të shumta shkruan gazeta inFokus.

Mos respektimi i orarit të punës, fyerjet dhe sjelljet arrogante ndaj personelit shëndetësorë, paaftësia në menaxhim dhe udhëheqje të punëve në QKMF, puna me një grup të caktuar dhe anashkalimi i punëtorëve të tjerë, janë vetëm disa nga arsyet të cilat janë paraqitur në këtë peticion.

Sipas shefit të mjekësisë familjare në Istog,  Tahir Kaliqani, kjo nuk është hera parë që stafi i qendrës mjekësore në Istog është ankuar për drejtorin Mehemtaj.

“Ne u kemi drejtuar komunës disa herë ankesat tona qoftë si grup i mjekeve apo edhe përmes sindikatës për keqpërdorimin, keq menaxhimin dhe për shkak të sjelljes arrogante të drejtorit të QKMF-së” ka thënë Kaliqani për gazetën inFokus.

Sipas tij ka ndodhur që shpesh herë të vinë ndihma nga jashtë mirëpo askush nuk ka ditur gjë për fatin e tyre dhe QKMF-ja në Istog asnjëherë nuk ka përfituar asgjë.

Por Drejtori i QKMF-së, Shefqet Mehmetaj i ka mohuar këto akuza dhe i ka quajtur të pa vërteta.
“Unë po prese kryetarin me u pronencu pasi që kom çka thamë, po pres momentin kur do të reflektoj, ajo çka thuhet në atë peticion nuk është e vërtet”, ka thënë Mehmetaj për Infokus.

Ai gjithashtu ka thënës së arsyeja e kërkim shkarkimi të tij nga 48 persona është edhe politike pasi që sipas tij drejtori komunal është i tjetër partisë dhe është ai i cili ka bashkëpunuar me grupin e revoltuar.

Por sipas shefit të mjekësisë familjarë në Istog, Tahir Kaliqanit arsyeje tjetër se pse po kërkojnë dorëheqjen që Mehmetajt është pasi që mënyra e zgjedhjes se tij është jo e duhur.

“Një ndër arsyet që është bërë ky peticion është se Mehmetaj nuk ju ka nënshtruar konkursit si shërbyes civil dhe ka qenë ushtrues detyre gjatë gjithë mandati. Para shtatë muajsh e ka kaluar mandatin përsëri e kanë emëruar si ushtrues detyre” ka deklaruar ai.

Kaliqani gjithashtu ka thënë se gjatë dy mandateve sa ka qenë në krye të Drejtorit të QKMF-së në Istog, Shefqet Mehmetaj asnjëherë të vetme nuk ka mbajtur ndonjë kolegjium apo ndonjë tubim.

Por këtë deklaratë të Kaliqanit e mohon drejtori i QKMF-së në Istog.

Lidhur më këtë rast zyra e Komuna e Istogut ende nuk ka dal me ndonjë vendim.

E kjo sipas drejtorit të shëndetësisë në komunën e Istogut, Mujë Osmanaj është sepse ky peticion nuk ka një përmbajtje adekuate pasi që sipas tij nuk iu adresohet askujt.

“Shkresa është pa një përmbajtje dhe pa adresë , nuk drejtohet askujt dhe nuk ka ndonjë adrese se kujt duhet që t’iu kthehet përgjigje ka thënë Osmanaj për gazetën inFokus

Gjithashtu ai ka thënë së ky peticion i bërë nga 48 doktorë të QKMF-së nuk është zyrtarë.
Por shefi i mjekësisë familjarë në Istog, Tahir Kaliqani, ka thënë për gazetën inFokus se nëse komuna nuk merr ndonjë vendim atëherë mjekët, teknikët dhe infermierët do të bojkotojnë punën. /Gazeta inFokus/

Të tjera