Uncategorized

Mjedisi,vëmendje e posaçme dhe investime të gjithëanëshme

Autori: Gazeta inFokus 17:04 | 06 June 2022

Kina po rrit në mënyrë të ndjeshme investimet në mjedis dhe i ka dhënë një prioritet zhvillues këtij drejtimi.Nga ana e Qeverisë kineze janë rritur ndjeshëm investimet dhe mbështetja për mjedisin.Presidenti kinez Xi Jinping Në Ditën Botërore të Mjedisit,Presidenti kinez Xi Jinping bëri thirrje për përpjekje për të ndërtuar një Kinë të bukur, ku njerëzit dhe natyra të bashkëjetojnë, dhe për të dhënë një ndihmesë më të madhe në ndërtimin e një bote të pastër dhe të bukur.

Kina ka  përcaktuar ndërtimin e qytetërimit ekologjik si një plan themelor të zhvillimit të vazhdueshëm të Kinës, duke iu përmbajtur konceptit se ‘‘ujërat e kthjellëta dhe malet e gjelbra janë pasuri të paçmueshme’’.

Presidenti kinez bëri thirrje për të promovuar më tej transformimin e gjelbër të gjithanshëm të zhvillimit ekonomik e shoqëror në vend, duke kërkuar veprimin e të gjithë shoqërisë.

Të tjera