Lajme

Ministria e Shëndetësisë tregon katër masat për mbrojtje nga COVID

Autori: Islam Morina 10:30 | 30 July 2022

Ministria e Shëndetësisë ka dalë me një udhëzuar për mbrojtje ndaj Covid-19-ës.

Përmes një broshure të publikuar MSH-ja ka treguar se cilët janë 4 hapat e domosdoshëm për t’u mbrojtur nga Covid-i, shkruan Gazeta Infokus.

Përderisa si hap të parë kjo mistri e ka vënë vaksinimin, si dë dytin e ka vënë testimin në momentin që keni simptoma, kurse hap të tretë ka vënë konsultat me mjekun tuaj për trajtim sapo të keni rezultuar pozitv. Hapi i fundit që MSH-ja ka vënë në këtë broshurë është bartja e maskës në mjedise publike të mbyllura ku ka shumë njerëz.

Kujtojmë se dy javëve të fundit kurba e rasteve të infektimit me virusin COVID-19, ka shënuar rritje të dukshme. Edhe pse gjendja në spitale është e menaxhueshme mjekët kosovar vazhdimisht bëjnë thirrje për vaksinim dhe bartjen e maskës mbrojtëse në ambiente të mbyllura./Gazeta Infokus/

Të tjera