Lajme

Ministria e Integrimeve: Kontrata me kompaninë këshilluese nga SHBA është bërë për shkak të lobimit nga Serbia kundër Kosovës

Autori: Gazeta inFokus 21:56 | 11 July 2019

Ministria e Integrimeve Evropiane ka reaguar lidhur me lajmet për marrëveshjen e kësaj ministrie me kompaninë këshilluese nga SHBA “Madison Global Strategies LLC”.

Në reagim thuhet se duke u ballafaquar me një ofensivë të rëndë lobimi nga Serbia në të gjitha qendrat botërore të vendimmarrjes, me qindra miliona euro të shpenzuara në lobim kundër Kosovës, kjo është gjëja më e pakët që mund të bëjnë institucionet e Republikës së Kosovës.

Sipas reagimit kjo marrëveshje ka qenë dhe është krejtësisht transparente dhe ligjore, dhe se asnjë procedurë e vetme nuk është shkelur.

Lidhur me këtë marrëveshje ka reaguar edhe deputeti i Kuvendit të Kosovës, Korab Sejdiu, i cili në një postim në llogarinë e tij në Facebook, Sejdiu, ka bashkangjitur një fotografi dhe ka shkruar se “për këta “njerëz” burgu pak është”.

Reagimi i plotë pa ndërhyrje:

Pas raportimit të disa mediave lidhur me marrëveshjen e Ministrisë së Integrimit Evropian me kompaninë këshilluese nga SHBA “Madison Global Strategies LLC”, dëshirojmë të sqarojmë se:

Lobimi është praktikë e njohur dhe krejtësisht legjitime të cilën e aplikojnë shtetet për ti avancuar dhe mbrojtur interesat e tyre në botë. Në këtë kontekst nuk bënë përjashtim as Republika e Kosovës.

Duke u ballafaquar me një ofensivë të rëndë lobimi nga Serbia në të gjitha qendrat botërore të vendimmarrjes, me qindra miliona euro të shpenzuara në lobim kundër Kosovës, kjo është gjëja më e pakët që mund të bëjnë institucionet e Republikës së Kosovës.
Kjo kompani këshilluese fushëveprimin e punës dhe aktivitetet lobuese për shtetin e Kosovës nuk i ka të kufizuara vetëm në SHBA, por edhe në vendet e Bashkimit Evropian.

Kjo marrëveshje ka qenë dhe është krejtësisht transparente dhe ligjore.
Asnjë procedurë e vetme nuk është shkelur. Të gjitha detajet e saj janë publike dhe mund të gjenden në faqen zyrtare të Komisionit Rregullativ të Prokurimit Publik.

Të tjera