Lajme

Ministri Murati sot në interpelancë

Autori: Gazeta inFokus 06:51 | 07 October 2022

Kuvendi i Kosovës mblidhet sot në seancën plenare, ku në rend të ditës, në mesin e 10 pikave të përcaktuara nga Kryesia e Kuvendit, është edhe Interpelanca e ministri të Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati.

Ky i fundit është ftuar nga opozita për çështjen: “Cenimi i të drejtave të punëtorëve në administratën shtetërore me ndalimin e pagave, si dhe presioni mbi pushtetin lokal, ndërhyrja në autonominë e komunave”.

Përveç pyetjet parlamentare, në seancën e sotme do të Shqyrtohet Projektligji për Institutin e Krimeve të Kryera Gjatë Luftës në Kosovë; do të jetë Shqyrtimi i parë i Projektligjit për Tubime Publike; Shqyrtimi i parë i Projektligjit për Sigurinë Kibernetike dhe; Shqyrtimi i parë i Projektligjit për Mbrojtjen e Informacionit të Klasifikuar.
Po ashtu si pikë tjetër e rendit të ditës është Shqyrtimi i Propozim-rezolutës për gjendjen në sektorin e shëndetësisë; Shqyrtimi i Rekomandimeve lidhur me Raportin e auditimit për pasqyrat financiare të Ministrisë së Shëndetësisë për vitin 2021 dhe; Shqyrtimi i Rekomandimeve lidhur me Raportin e auditimit për pasqyrat financiare të Shërbimit Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës për vitin 2021.

Etiketa:

Të tjera