Fun & Video

Metamorfoza në foto e kreut të bandës së dhunshme pasi u bë baba

Autori: Gazeta inFokus 15:01 | 20 August 2019

Bryon Pasi u bë baba vendosi të ndryshojë sjelljen e tij të dhunshme dhe të linte jetën e vjetër pas. Dhe një nga hapat më të mëdhenj drejt këtij qëllimi ishte heqja plotësisht e të gjitha tatuazheve të tij raciste të fytyrës.

Bryon u martua me Julie Larsen në 2005 dhe çifti patën një fëmijë një vit më vonë. Kjo ishte pika e kthimit për burrin – ai vendosi që të ndryshonte dhe distancohej nga çdo lloj urrejtje, diçka që inkurajohej nga gruaja e tij.

Tatuazhet e dhunshme dhe raciste të fytyrës sigurisht që nuk e ndihmuan njeriun të linte jetën e tij të vjetër dhe Julie kishte frikë se Bryon mund të bënte diçka të nxituar – si zhytja e fytyrës së tij në acid vetëm për t’i hequr ato.

Julie dëshironte të ndihmonte burrin e saj dhe kontaktoi aktivistin anti-racist Daryle Lamont Jenkins. Pas disa takimesh dhe vlerësimesh, përfaqësuesit e qendrës vendosën që Bryon ishte i gatshëm të riintegrohej në shoqëri. Qendra ndihmoi në gjetjen e një kirurgu plastik i cili i hoqi tatuazhet dhe një person anonim dhuroi 35 mijë dollarë, me kusht që këto para të shërbenin për të paguar procedurat.


Bryon nisi të hiqte tatuazhet kur ishte vetëm 14 vjeç dhe kaloi gjashtëmbëdhjetë vitet e ardhshme të përfshirë në një organizatë raciste në Shtetet e Bashkuara. Ai ishte i njohur për mënyrat e tij të dhunshme, madje fitoi pseudonimin “pit bull”.

Bryon madje bashkë-themeloi një bandë të quajtur Vinlanders Social Club, i cili përfundimisht fitoi një reputacion si jashtëzakonisht i dhunshëm.

Të tjera